Inspirerende samenwerkingen en projecten

In de kijker

Client VRT

Duidelijkere financiële rapportering voor de VRT

De VRT, een toonaangevend mediabedrijf in België, had een rapportagetool nodig zodat alle collega's vanuit dezelfde cijfers werkten voor de financiën. Dankzij competence center Cloubis hebben ze nu een gestroomlijnd proces voor financiële data rapportering en realtime inzicht in de belangrijkste statistieken.

Blijf up-to-date

Client Bel&Bo

Een futureproof en omnichannel website voor Bel&Bo

Client Coop Supermarkten

Een performante en schaalbare e-commerce omgeving

Client Pantoonbenes

Een stijlvolle B2B-webshop voor PantoonBenes

Print- en Sign expert PantoonBenes had nood aan een vernieuwde, gebruiksvriendelijke webshop, die er bovendien ook nog eens superstrak uitziet. Competence center eWings ging de uitdaging aan en leverde op in stijl.
Client Neuhaus

Een uniforme klantenervaring voor Neuhaus

Xplore Group’s competence center Forward implementeerde een op maat gemaakte Salesforce-oplossing die resulteerde in een eengemaakt E-commerce platform voor Neuhaus. Het resultaat is een meer consistente buyer journey en gepersonaliseerde klantenervaringen. Dit alles zal de groei van Neuhaus stimuleren en een hoge klanttevredenheid garanderen.
Client OZ

Efficiëntere digitale processen met AEM en Azure voor OZ

OZ gaat online en offline voor een gelijkwaardig dienstenaanbod. Om de bereikbaarheid en interactie met de klant te verbeteren via digitale documenten, koos het ziekenfonds voor de combinatie van Xplore Group en Adobe Experience Manager.
Client Pon Automotive

Een grote klanttevredenheid dankzij de mobile service assistant-app

Xplore Group ontwikkelde een mobiele app voor de mecaniciens van Pon Automotive. Tegelijk zorgt de app voor een hoger niveau van klantentevredenheid.