Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Craftworkz: AI en de sleutels tot succes

Als je met overtuiging je passie volgt, dan is de kans groot dat je daar succesvol mee zult zijn. Dat is de boodschap die Craftworkz meegaf tijdens ‘Sleutels tot succes’, een inspiratieworkshop rond technologie voor studenten uit het tweedekansonderwijs.

Eind februari vond ‘Sleutels tot succes’ plaats waar Craftworkz, één van de sprekers, aanwezig was. Cronos zette het evenement op in samenwerking met Give a Day, een organisatie die burgers en bedrijven tools aanreikt om samen en op vrijwillige basis maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Op het evenement kregen studenten uit het tweedekansonderwijs de mogelijkheid om allerlei presentaties en workshops te volgen rond IT-competenties, passie en het vinden van je eigen weg.

Geen voorkennis vereist

Eén van de presentaties over IT-competenties had artificiële intelligentie als belangrijkste onderwerp. Het doel bestond erin aan te tonen dat je geen academische opleiding nodig hebt om met AI aan de slag te gaan. Iedereen die over een basis aan programmeervaardigheden beschikt, is in staat om AI-diensten in applicaties te verwerken.

 

Niet alle deelnemers van het evenement beschikken al over kennis rond AI, soms zelfs niet rond programmeren op zich. Daarom begon de presentatie met een algemene inleiding in AI en machine learning. Voor je technologie kunt integreren moet je immers eerst en vooral weten wat de precieze mogelijkheden van de technologie zijn.

 

Theorie is echter niet alles, dus was er uitgebreid tijd om alles wat duidelijker te maken via de bespreking van een brede waaier aan applicaties en cases die gebruik maken van AI. Daarbij lag de focus vooral op het conceptuele proces dat achter het ontwerp van AI-gestuurde applicaties schuilgaat. Bij Craftworkz maken we bijvoorbeeld vaak gebruik van zogenaamde AI-services. Dat zijn gepreconfigureerde AI-componenten die zonder enige voorkennis over AI zich toch makkelijk laten integreren in applicaties.

Gemotiveerd, geïnteresseerd, ambitieus

De slotsom was duidelijk: ‘Sleutels tot succes’ bood de deelnemers een leuke en leerrijke ervaring. Alle deelnemers toonden zich bijzonder gemotiveerd en geïnteresseerd. Het was ook heel boeiend om te zien hoe de aanwezige specialisten na afloop van hun presentatie of workshop in discussie gingen met de studenten. Een ding is zeker: ook binnen het tweedekansonderwijs loopt het vol mensen met ambitie en ondernemingszin.

Craftworkz is het servicebedrijf uit de Xplore Group dat prototypes bouwt op basis van technologieën als augmented reality, virtual reality, blockchain en chatbots. De weg van concept tot commercieel product is lang en vol onvoorziene hindernissen. Door prototypes te bouwen helpt Craftworkz de weg te effenen. Het bedrijf is gespecialiseerd in Prototyping as a Service, met bijhorende diensten als early user testing en de snelle opsporing van bottlenecks.

www.craftworkz.be

Auteur: Deevid De Meyer, 15 mar 2018