Maximaal bijleren via stage op maat

In het laatste jaar van hun opleiding lopen de marketingstudenten van de Karel de Grote Hogeschool vier maanden stage. Dat traject vormt het sluitstuk van hun studie. Michaël Engelen blikt terug op zijn stage bij YellowGround, een bedrijf dat tot Xplore Group behoort.

Als student marketing ging ik eerst af op enkele voor de hand liggende opties. Zo had ik een aantal gesprekken met marketingbureaus en reclameagentschappen. Ik stelde me ook kandidaat voor een marketingfunctie bij een bank en voor een stage als brand manager bij een horecaketen. Hoewel die bedrijven elk jaar enthousiaste studenten weten te strikken voor een stage, konden ze mij niet echt overtuigen. Ik vond de aanpak te onpersoonlijk en vreesde dat ze me te veel in de rol van stagiair zouden duwen, waardoor ik niet maximaal zou kunnen bijleren.

 

Na twee maanden zoeken zonder concreet resultaat, besliste ik om het over een andere boeg te gooien. Ik wilde graag mijn kans wagen bij een IT-bedrijf. Zelf ben ik verre van een informaticus, maar ik was wel benieuwd om te zien wat een toekomstgerichte sector te bieden heeft aan een jonge, gemotiveerde marketeer.

 

Mijn eerste kennismaking met Xplore Group vond plaats op de Corda Campus in Hasselt. Ik was meteen onder de indruk. Het jonge, bekwame en enthousiaste team ontving mij met open armen. Van het clichébeeld – een saai IT-bedrijf vol nerds – bleef op slag niets meer over. Ik twijfelde niet langer en koos voor een verkoopstage bij YellowGround, een start-up binnen Xplore Group die zich specialiseert in MDM- en PIM-diensten.

De stage vormde van begin tot eind een rollercoaster van uitdagingen. Mijn takenpakket was erg gevarieerd. Ik kon vooraf zelf bepalen via welke taken ik het meest zou bijleren. Voor Xplore Group is het belangrijk dat een stagiair op een efficiënte manier meedraait in het bedrijf. Dat kan volgens de bedrijfsvisie alleen maar als je 100% tevreden bent over wat je doet. De aanpak resulteerde in een stage op maat, met erg veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden: een win-winsituatie voor zowel mezelf als Xplore Group.


Vanaf de eerste dag draaide ik mee in het team, als een collega met een waardevolle mening en niet zomaar als een stagiair. Het was een enorme uitdaging, die me erg veel voldoening schonk. Ik kan niet anders dan Xplore Group aanraden als stageplaats voor iedereen die graag in een gemotiveerd team terechtkomt en veel wil leren via een op maat samengesteld takenpakket. Bedankt Xplore Group!

Auteur: Michaël Engelen, 22 oct 2018