Onze recruitment journey

Er bestaat geen standaard Recruitment Journey, maar bij Xplore Group streven we wel naar een gepersonaliseerde kandidaatervaring, zoals te zien is in het verhaal van Mitch & Tuur.

Het rekruteren van technische profielen is niet altijd een eenvoudige opdracht. Sterke IT’ers ontvangen vaak tal van aanbiedingen en onze organisaties groeien snel dankzij de inzet van gepassioneerde medewerkers.

 

In dit artikel willen we graag meer in detail treden over onze aanpak bij Xplore Group.

 

Spoiler alert: er is geen ‘’one-size-fits-all’ aanpak, want elke sollicitatieprocedure is uniek en afgestemd op de doelen en ambities van onze kandidaten.

 

Om deze aanpak te verfijnen hebben we beroep gedaan op Humix, ons competence center voor analyse, gebruikservaring en personalisatie. Als recruitment team hebben we geleerd hoe zij een klantreis uitbouwen, met alle interactiepunten, pijnpunten en behoeften, en we hebben dit vertaald naar een candidate journey.

 

Onze collega Tuur heeft samen met recente graduate Mitch zich opgesloten in één van onze vergaderruimtes om alle contactmomenten tijden de sollicitatieprocedure te overlopen en deze vakkundig te verwerken tot de kandidaat ervaring.

 

Dit verhaal vertelt hoe Mitch geëvolueerd is van iemand die nog nooit van Xplore Group gehoord had tot een enthousiaste en gemotiveerde medewerker. We zijn ‘the extra mile’ gegaan voor Mitch om hem een uitzonderlijke ervaring te bieden, maar hij was en is het zeker waard. En dat geldt voor alle kandidaten bij Xplore Group

Auteur: Tuur Geens, Dries Claerhout & Luc Vos, 28 mar 2019

Ook benieuwd hoe jouw candidate journey er uit kan zien?