Onze recruitment journey

De standaard Recruitment Journey bestaat niet, maar we maken er wel graag een gepersonaliseerde candidate journey van bij Xplore Group, zoals blijkt uit het verhaal van Mitch & Tuur.

Recruitment bij technologie-bedrijven, het is niet altijd de meest voor de hand liggende opdracht. Sterke IT’ers worden frequent gebombardeerd met aanbiedingen en onze bedrijfjes groeien snel, met gepassioneerde medewerkers waar we elke dag op weten te leunen.
Vandaag willen we inzoomen op hoe wij, bij Xplore Group, zo’n verhaal typisch aanpakken. Spoiler alert: er is geen ‘typische aanpak’, want elke procedure is uniek, gericht op de ambities van onze kandidaten.

 

Daar een blog over schrijven, zonder te vervallen in een generieke boodschap, is geen evidentie, en daarom hebben we de hulp ingeroepen van Humix, ons analytics, user experience en personalisatie competence center. Als recruitment team hebben we geleerd hoe zij een customer journey bouwen, met alle touchpoints, pains en needs en maakten wij er een candidate journey van.

 

Om deze journey in kaart te brengen, heeft onze collega Tuur zich met recente graduate Mitch opgesloten in één van onze lokaaltjes, waar ze oude koeien uit de sloot haalden en elk contactpunt dat ze met elkaar gehad hebben tijdens Mitch’s sollicitatieprocedure overliepen.

 

Nadien vakkundig door Tuur in een ‘candidate journey’ gegoten die het verhaal vertelt hoe Mitch geëvolueerd is van iemand die nog nooit van Xplore Group gehoord had tot een enthousiaste en gemotiveerde medewerker. We zijn ‘the extra mile’ gegaan voor Mitch, maar hij was/is het waard. En dat zijn ze allemaal bij Xplore Group.

Auteur: Tuur Geens, Dries Claerhout & Luc Vos, 28 mar 2019

Ook benieuwd hoe jouw candidate journey er uit kan zien?