Radio Raccoons

Op dinsdag 1 oktober is Radio Raccoons van start gegaan. Met hun technologiepodcasts willen de jonge ondernemers van Raccoons Group duiding geven bij de nieuwste trends in all things tech en een antwoord vinden op de vragen die ze oproepen. Wat is er mogelijk dankzij innovatieve technologieën zoals artificiële intelligentie? Hoe zit het met sociale media, GDPR en onze privacy? Wie kunnen we online nog vertrouwen, of moeten we net alles dichttimmeren?

team Craftworkz

“Technologie is alomtegenwoordig en verandert voortdurend. Onze klanten hebben vaak vragen over de nieuwste trends en hoe we samen met hen kunnen innoveren. Daarom hebben we beslist om diepgaande maar niet al te technische gesprekken te voeren met verschillende experts ter zake. Onze podcasts kun je altijd en overal beluisteren in de auto of achter de computer.”

Sam Hendrickx - Managing Partner
Radio Raccoons wil technologie begrijpelijk maken en het potentieel ervan vertalen voor Vlaamse bedrijven.

“Dat vonden we immers niet terug in geweldige Nederlandstalige podcasts als Nerdland en Computer Club. Radio Raccoons mikt dus veeleer op Vlaamse bedrijfsleiders, chief information officers, innovation managers, IT-professionals en iedereen die een boon heeft voor B2B-technologie.”

Michiel Vandendriessche - Raccoons

Raccoons wist alvast klinkende namen te strikken voor de eerste afleveringen. Zo spreekt VRT-documentairemaker Tim Verheyden over fake news en privacy, over de rol van Facebook en de overheid in dataverwerking, maar ook over generatieve artificiële intelligentie en de toepassing ervan in geautomatiseerd fake news. Jonathan Berte van Robovision vertelt wat we de komende vijf jaar mogen verwachten van artificiële intelligentie. Hij geeft in de podcast tips voor Belgische en Europese politici en ondernemers.

 

Op dinsdag 15 oktober zette Radio Raccoons opnieuw twee nieuwe afleveringen online, met onder meer Rudi Peeters, de informaticadirecteur van KBC. Aan het einde van elke podcast stelt de gast ook een vraag voor de volgende gast.
Zo stelde Tim Verheyden Rudi Peeters de vraag of banken in de hele digitaliseringstrend toch ook niet moet blijven in zetten op fysieke kantoren.

 

Radio Raccoons is er elke eerste dinsdag van de maand en wordt gepresenteerd door Raccoons’ bevlogen innovator en spraakwaterval Deevid De Meyer. Radio Raccoons is online te beluisteren via radio.raccoons.beApple PodcastsGoogle PodcastsStitcher en Spotify

Raccoon is een technologiegroep die zich richt op innovatie en disruptive technologieën. Ze bestaat uit vele verschillende ondernemingen, elk met hun eigen kennis, focus en expertise. Van geavanceerde software prototyping, tot mchine learning, tot chatbots, tot innovatieve consultancy. Zij kunnen uw stoutste softwaredromen waarmaken!

www.raccoons.be

Auteur: Raccoons Group, 16 oct 2019