Volop spring in het putje van de winter

Spring-ontwikkelaars van over de hele wereld hadden onlangs afspraak in San Francisco voor SpringOne. Uiteraard was ook Faros van de partij.

Faros is het Spring competence center van Xplore Group. Net als Spring I/O in Barcelona staat ook SpringOne sinds enkele jaren als een niet te missen evenement in onze agenda aangekruist. Organisator Pivotal Labs legt tijdens SpringOne de nadruk op drie domeinen: Spring zelf (het framework), Cloud Foundry en Pivotal Labs.

 

Bij de meeste Java-ontwikkelaars kan het Spring-ecosysteem intussen op een ruime bekendheid rekenen. Het framework helpt hen bij de ontwikkeling van vernieuwende cloudapplicaties. De focus ligt daarbij vandaag sterk op alles wat met reactive programming te maken heeft. Cloud Foundry is een PaaS-oplossing die toelaat programma’s uit te rollen via het principe van CI/CD (Continuous Integration/Continuous Delivery). Pivotal Labs, tot slot, biedt ondersteuning aan bedrijven die met een agile methodologie aan de slag gaan, met inbegrip van XP (Extreme Programming). Vaak gaat het daarbij om projecten die legacysystemen herschrijven en moderniseren.

Met enkele experts naar San Francisco

Faros stuurde een delegatie experts naar SpringOne. We bleven er niet onopgemerkt. Als grote fans van Game Of Thrones lieten we shirts maken met de slogan ‘Spring is coming’. Het leverde ons alvast veel bekijks op.


Drie dagen lang volgden we tal van presentaties en demo’s. Uiteraard maakten we ook van de gelegenheid gebruik om enkele van onze helden te ontmoeten. Zeg nu zelf, als Spring-specialist krijg je niet elke dag de kans om een gesprek te voeren met iemand als Josh Long van Pivotal. (Bekijk hier hoe dat verliep) We gingen ook op de foto met Vaughn Vernon. Helaas hadden we Vernons boeken over ‘Domain-driven design’ niet op zak. Die signeersessie zal voor een volgende keer zijn…

Drie dagen inspiratie

SpringOne bood opnieuw drie dagen boordevol inspiratie. Met de vele tips en weetjes, gedeelde ervaringen en nieuwigheden die we er verzamelden, gaan de we komende tijd bij Faros aan de slag. (Check in dat verband zeker onze blog over Spring Webflux). Zo zetten we Faros weer wat duidelijker op de kaart als Spring competence center van Xplore Group. Onze volgende afspraak is Spring I/O in Barcelona op 24 en 25 mei. Hopelijk tot dan!

Faros is het Spring competence center van Xplore Group. We leiden onze medewerkers op tot Spring Professional Developers. We bouwen onze kennis al jarenlang uit via talloze Spring-projecten. Faros levert dan ook de trainers voor de officiële Spring Pivotal-trainingen in België en Europa.

Auteur: Jeroen Sterken, 5 feb 2018