Amazon Web Services (AWS)

In de afgelopen jaren heeft Xplore Group zich bewezen als een groep van hoogopgeleide en innovatieve IT-experten. Als AWS Advanced Partner hebben we onze deskundigheid op het gebied van cloud computing ruimschoots bewezen. Door AWS-diensten te combineren met onze expertise rond specifieke domeinen, zoals frontend- en backend-ontwikkeling, geautomatiseerde testen, DevOps, big data en machine learning, kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen. AWS stelt ons in staat om snel nieuwe, kwalitatief hoogstaande applicaties te ontwikkelen met vertrouwen.

We blijven niet alleen onze skills en kennis ontwikkelen met het oog op de cloud, maar we zijn volledig op de hoogte van de nieuwe cloud-native trends, zoals de ontwikkeling van microservices met containers en serverloze cloudtechnologie.

 

Deze ontwikkelingen worden gestimuleerd door de behoefte aan wendbaarheid in het bedrijfsleven en de groeiende vraag naar consumentgerichte ontwikkeling en de opkomst van ‘slimme’ producten. Dit kan leiden tot een verstoring, zowel in de manier waarop we in de toekomst software zullen ontwikkelen, als in het bedrijfsleven van onze klanten.

Serverless

Focus op waarde voor de business

Laat het zware werk – lees: server management – over aan AWS en focus op wat voor uw bedrijf het verschil maakt.

 

Versterk uw wendbaarheid

Met serverless microservices creëert u een loosely-coupled architectuur. De combinatie van loose coupling en de diensten die via AWS beschikbaar zijn, laten u toe uw applicaties net zo wendbaar te maken als uw business en markt vragen.

 

Van nul tot amazonschaal

Volg de best practices voor serverless toepassingen en creëer een architectuur die schaalbaar is by design. Op die manier schaalt u dezelfde applicatie moeiteloos van nul tot miljoenen requests.

Our expertise

Xplore Group bouwt serverless platformen en applicaties sinds 2015. De afgelopen jaren hebben we de serverless aanpak toegepast bij een breed scala aan bedrijven, van start-ups als Epilog (link) tot grote ondernemingen zoals Philips. Ze profiteren van schaalbaarheid, compliance en een korte time-to-market, terwijl AWS het zware werk op zich neemt.

 

In 2015 vroegen we Xplore Group een nieuwe aanpak te bedenken voor onze productpublicaties. Tijdens een vorig project hadden we vastgesteld dat de bestaande methode haar beperkingen had op het vlak van schaalbaarheid en performantie. De oplossing die Xplore Group voorstelde opende niet alleen de deur naar een nieuwe wereld van clouddiensten, maar leerde ons ook dat we snel resultaten kunnen boeken met kleine, gefocuste teams. Philips

 

Xplore Group was één van de pioniers in het omarmen van de serverless aanpak. Tegenwoordig beschikken we over een team van hoogopgeleide ontwikkelaars en architecten die u kunnen ondersteunen op uw serverless reis met AWS. We bieden hulp door onze expertise te delen via workshops en consultancy, door een persoonlijke plante ontwikkelen voor serverless oplossingen die bij u passen, of door u de complete beleving van Xplore Group aan te bieden. Wij combineren uw businesservaring met onze technische skills om een volledig project op te leveren van hoogstaande kwaliteit, vanaf de eerste ideeën tot de concrete oplossingen voor uw klanten, met het volste vertrouwen.

AWS Serverless Diensten

 

AWS Lambda is de populairste bron van serverless rekenkracht op AWS. Via Lambda draait u uw bedrijfsapplicaties op eender welke schaal, zonder dat u zelf servers hoeft te beheren.
Xplore Group gebruikt Lambda voor applicaties die near realtime stream & event-based processing vragen, maar even goed voor de backend-applicaties die mobiele, web- en IoT-toepassingen ondersteunen.

AWS API Gateway biedt – in combinatie met Lambda – de makkelijkste weg richting serverless RESTful API’s op AWS. Xplore Group gebruikt de schaalbaarheid, beveiliging en caching van API Gateway bij de ontwikkeling van serverless backend-applicaties voor mobiele en webtoepassingen.

Big Data & Machine Learning

Van reactief naar proactief

Pak een probleem aan voor het zich stelt. Gebruik AWS ML Services om op een schaalbare en kostenefficiënte manier de meest waarschijnlijke scenario’s te voorspellen.

 

Maak Machine Learning toegankelijk

AWS brengt machine learning binnen handbereik van iedere ontwikkelaar. Data engineers beschikken nu over dezelfde kracht als data scientists bij de ontwikkeling van snelle en vlotte machine learning oplossingen voor gestandaardiseerde cases.

 

Boost uw operationele it en verlaag uw kosten

Gebruik AI Ops om uw workloads te voorspellen en zorg voor de juiste schaal. Gebruik alleen de resources die u nodig heeft en verlaag zo de kosten van uw infrastructuur.

Onze expertise

Xplore Group begeleidt organisaties die waarde willen halen uit hun data. Met onze ervaring rond big data ondersteunen we grote bedrijven in diverse sectoren, zoals Telenet en de VDAB, bij de ontwikkeling en het onderhoud van een datagedreven cultuur. Xplore Group geeft de voorkeur aan co-creatie. We zetten onze expertise in om samen met klanten het low-hanging fruit in hun business te ontdekken en zo met minder inspanning meer waarde te creëren. We bouwen intelligente machine learning algoritmen op maat van de klant, om zo tot een oplossing te komen voor een specifiek businessprobleem. We combineren al die vaardigheden met de kracht van AWS. We gebruiken AWS ML Services en AWS AI Services bij de ontwikkeling van krachtige oplossingen voor onze klanten, helemaal volgens de regels van de kunst.

AWS Big Data & Machine Learning Diensten

 

Amazon Sagemaker laat ons toe snel modellen te bouwen, te trainen en uit te rollen, zonder dat het gebruik van machine learning bij concrete use cases voor extra complexiteit zorgt.

Met de pre-trained AI services van AWS kunnen we makkelijk gangbare cases in uw applicaties inbouwen, zoals aanbevelingen, forecasting, beeldverwerking of tekstanalyse.
Met de AWS Deep Learning AMI’s vermijden we de meest tijdrovende en hinderlijke aspecten van werken met deep learning. De AMI’s ondersteunen alle populaire frameworks, zoals TensorFlow, PyTorch en Keras. Ze laten ons toe om die frameworks en tools snel uit te rollen, op eender welke schaal.

Auteur: Stef Ceyssens & Michael Willemse, Cloudway

Auteur: Ben Vermeersch & Robin Pauwels, Infofarm