PIM doet je omzet stijgen

Joeri Moors, 8 juni 2018

Bij online verkoop is het niet alleen de flitsende webshop die de doorslag geeft. Je moet je ook differentiëren met de informatie die je via het e-commerceplatform aanbiedt. De combinatie van die twee elementen doet de verkoop stijgen.

 

Alpheios is een van de grootste leveranciers van professionele schoonmaakproducten, -systemen en -strategieën in de Benelux. Het bedrijf begrijpt dat kwaliteitsvolle productinformatie van cruciaal belang is voor de klant. Daarom besliste Alpheios om samen met een nieuw e-commerceplatform ook een oplossing voor Product Information Management (PIM) te implementeren.

Eén versie van de waarheid

In het PIM-systeem centraliseert en harmoniseert Alpheios alle informatie, wat de verrijking van de productdata sterk vereenvoudigt. Alpheios gebruikt de PIM-oplossing voornamelijk voor de opslag van marketingdata, mediafiles, technische data, vertalingen en andere informatie die relevant is voor de producten van het bedrijf. 

Het grootste voordeel van deze single source of truth is dat verschillende departementen binnen het bedrijf toegang hebben tot identieke informatie. Bovendien zijn de beschikbare data geschikt voor verschillende kanalen. Marketingmanagers, productspecialisten en e-commercemanagers gebruiken nu dezelfde informatie. De verrijking van de data gebeurt op één plaats. Dat bezorgt Alpheios een kortere time-to-market – en zo een direct concurrentieel voordeel. 

Meer verkoop

Dankzij het PIM-systeem wint Alpheios tijd. Die besteedt het bedrijf aan de uitbreiding van zijn productgamma. Zo spreekt Alpheios een groter doelpubliek aan en realiseert de onderneming meer verkoop. 

PIM

Over YellowGround

YellowGround is binnen Xplore Group het competence center voor Product Information Management en Master Data Management. YellowGround werkte voor Alpheios eerst een datamodel uit, als basis voor een PIM-oplossing die ook in de toekomst makkelijk uitbreidbaar blijft.

 

Wil je meer weten over YellowGround? Neem dan een kijkje op www.yellowground.eu.