Vergroot jouw sales kanalen met een marktplaats

Het valt niet te ontkennen dat e-commerce een belangrijk verkoopkanaal is voor een organisatie, of het nu B2B, B2C of een combinatie is. Daarbij horen ook marktplaatsen: een platform of winkelketen die externe partijen toestaat om op haar website te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Amazon, bol.com, Airbnb, maar ook Galeria Inno, Brico, Obelink of Decathlon.  

 

Onze Xplorers kunnen je helpen bij: 

  • Strategie: is het interessant om een eigen marktplaats op te zetten? Of verkoop ik op bestaande marktplaatsen? Welke marktplaatsen zijn voor mij interessant? 
  • Aansluiten op een bestaande marktplaats 
  • Zelf een marktplaats vanaf 0 opzetten 
  • Optimalisaties die kunnen leiden tot meer verkoop 
  • Alle mogelijke koppelingen tussen jouw systeem en de marktplaatsen 

“Connecting demand and supply in a digital world”

Verkopen op een bestaande marktplaats

Wanneer je kiest om te gaan verkopen op een bestaande marktplaats kan je volledig nieuwe producten aanbieden of je aanmelden als verkoper van reeds bestaande producten. De aanbieder met het beste aanbod (prijs, levertermijn, etc.) wordt dan als de standaard verkoper ingesteld. Het platform waarop je verkoopt ontvangt steeds een commissie op wat je daar verkoopt.  

Wanneer je verkoopt op een bestaande marktplaats zijn er verschillende mogelijkheden, op het vlak van logistiek bijvoorbeeld: ofwel verzorg je die zelf, ofwel kies je voor fulfillment door de marktplaats (wanneer zij dat aanbieden uiteraard). 
 

Het marktaandeel van marktplaatsen in de online aankopen is zeer groot – en groeit nog ieder jaar. Daardoor is het een heel interessant verkoopkanaal, maar kan het zeker ook overweldigend zijn in het begin. Onze Xplorers helpen je graag op weg om de juiste tools en kanalen te kiezen, de accounts op te zetten en te zorgen dat je aan alle verkoopsvoorwaarden voldoet. Met onze ervaring zorgen wij ervoor dat je beginnersfouten vermijdt.  

Zelf een marktplaats starten

Heb je zelf al een webshop, maar wil je jouw klanten nog meer aanbieden? Dan is het opzetten van een marktplaats misschien wel een oplossing.  
 

De voordelen:  

  • Je biedt jouw klanten sneller een groter assortiment aan, zonder zelf de logistieke uitdagingen van een groter assortiment te hebben 
  • Je mist geen verkoopmogelijkheden 
  • Je krijgt gratis inzichten in wat werkt en niet werkt door de verkoop van andere aanbieders op jouw platform 

Enkele van onze klanten

Gerelateerde cases

Client Horta

Loyalty en customer experience platform voor Horta

Client Childhome

Een aangepaste B2B en B2C website voor Childhome

Neem contact op

Wil je graag zelf een marktplaats uitbouwen? Of kan je hulp gebruiken bij verkopen op bestaande marktplaatsen? 

Onze experten helpen je verder.