Het valt niet te ontkennen dat E-commerce de realiteit van het heden en de toekomst is. Aangezien investeringen en innovatie binnen de branche blijven toenemen, zien we nieuwe modellen ontstaan ​​onder de paraplu e-commerce, waarvan de meest populaire marktplaatsen zijn. 

De lijst met bedrijven die met succes het marktplaatsmodel hebben gebruikt om de toegang tot goederen en diensten te vergemakkelijken, is indrukwekkend.
Enkele voorbeelden hiervan zijn Amazon , Uber , Airbnb en Bol.com.

Het model heeft duidelijke voordelen :

  • Offer more: biedt uw klant sneller een groter assortiment aan.
  • Learn more: gratis inzichten waarmee u uw product/dienst en merk kunt verbeteren.
  • Sell more: overtref de verwachtingen van de klant en mis nooit een verkoopmogelijkheid.
 

Graag leer ik meer over de platform revolution!

Het Marktplaatsmodel

Met een marktplaats kan een winkelketen externe partijen toestaan ​​om op haar website te verkopen. Dit model creëert een win-win-win-scenario.

Klanten winnen omdat er meer keuze is tegen concurrerende prijzen. Winkeliers winnen op verschillende manieren: nooit nee verkopen; provisie als vrijwel pure winst, geen voorraad-, logistieke of servicekosten nodig; klanten behouden die anders verloren zouden zijn gegaan. Verkopers winnen door een extra kanaal en meer bekendheid te krijgen voor hun producten of diensten.  Marktplaatsen zijn geschikt voor alle soorten handelaren - van grote omnichannel retailers tot online pure players tot MKB’ers/KMO'ers - omdat ze de klantervaring verbeteren, en het vertrouwen wekken dat het juiste assortiment altijd beschikbaar zal zijn.

Marktplaatsmodel
Mirakl Marketplace Platform

Het Mirakl Marketplace Platform ™

De digitale wereld beweegt snel. Om succesvol te blijven concurreren, is het belangrijk om snel te reageren op de klantverwachtingen en schaalbaar te zijn. Xplore Group kan u hierin bijstaan met behulp van de toonaangevende Mirakl software.

Met het Mirakl Marketplace Platform ™ is het mogelijk om snel een willekeurig aantal producten (honderden of miljoenen, afhankelijk van uw doelstelling) van verkopers over de hele wereld toe te voegen aan uw assortiment. Het Mirakl-platform kan rechtstreeks worden aangesloten op zowel uw eigen systemen als de systemen van anderen in het eCommerce-ecosysteem (bijv. Leveranciers, aggregators) via de modernste API-gebaseerde technologie. We automatiseren de moeilijke dingen: verkoper onboarding, catalogusintegratie en -beheer, communicatie met klanten en set-upbeheer van regels (voor zaken als verzending en logistiek, klantenserviceniveaus, leverancier prestaties).

Let's Connect

Contacteer ons

        +31 (0)6 2558 1439

Neem contact met mij op

Leer hoe je de voordelen van het marketplace model kunt benutten