Benut het potentieel van AI

AI maakte de laatste jaren een grote opmars – vooral sinds de komst van ChatGPT. Maar AI is meer dan dat. Onze Xplorers maken je graag wegwijs tussen de mogelijkheden en toepassingen zodat het een echte toegevoegde waarde voor jouw organisatie kan zijn.

AI is a tool. The choice about how it gets deployed is ours

Waar kunnen wij je bij helpen?

Bij Xplore Group zijn we al 10 jaar bezig met Artificiële Intelligentie en hebben al verschillende AI applicaties mogen bouwen voor onze klanten doorheen de jaren.

Terwij dit vroeger een aanzienlijke investering was – zowel in tijd als in budget – is dit nu veel toegankelijker geworden om mee aan de slag te gaan. Er zijn al veel bestaande toepassingen waardoor er makkelijk mee geëxperimenteerd kan worden om te bekijken welke meerwaarde het voor jou biedt.
Wij zijn ervan overtuigd dat er in iedere sector “quick wins” zijn door het gebruik van AI waarmee je jouw services en processen kan optimaliseren.

Toepassingen van AI

De toepassingen van AI zijn divers en proberen het menselijke te benaderen. Zo zijn er toepassingen die starten vanuit wat ze horen, vanuit wat ze zien, wat ze lezen,… en hieruit kan AI dan iets nieuw genereren, of een handeling starten, …

Wat we nu vaak tegenkomen, en wat heeft gezorgd voor de grote toegankelijkheid, is generative AI (of ook wel GenAI):  een vorm van kunstmatige intelligentie die in staat is om tekst, afbeeldingen, video’s of andere gegevens te genereren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van trainingsdata waarin patronen en structuur wordt herkend en op basis hiervan telkens nieuwe gegevens gecreëerd worden.  Bijvoorbeeld: ChatGPT, CoPilot, DALL-E, Midjourney.

 

Maar bij Xplore Group hebben we ook ervaring met bijvoorbeeld Computer Vision: het lezen en capteren van beelden en gegevens uit de echte wereld om deze te verwerken, analyseren en begrijpen. Bijvoorbeeld voor objectdetectie, objectherkenning, videotracking,…

 

Daarnaast hebben onze Xplorers ook diepgaande kennis rond ML (Machine Learning): computers leren patronen te herkennen en voorspellingen te doen op basis van data die ze verwerken. Het maakt gebruik van algoritmen die zichzelf verbeteren naarmate ze meer informatie verwerken, zonder dat ze telkens geprogrammeerd hoeven te worden voor elke taak.

Zin om meer te weten? Vraag je workshop aan om te bekijken welke mogelijkheden er met Artificiële Intelligentie voor jouw bedrijf zijn.

Enkele van onze klanten

Neem contact op

Klaar om de kracht van AI te ontdekken?

Onze Xplorers helpen je op weg.  

 

Gerelateerde cases

Client VRT

UX & toegankelijkheid bij VRT

Client Cyclis

Efficiënte fietsleasing met Cyclis