Win aan efficiëntie in jouw organisatie via een Order Management System

Een Order Management System (OMS) is een essentiële tool voor het stroomlijnen en optimaliseren van jouw orderverwerkingsproces. Met een OMS kun je de volledige levenscyclus van een order beheren, van het moment van plaatsing tot de levering aan de klant. Met andere woorden orderinvoer, voorraadbeheer, orderverwerking, verzending en levering en klantenservice: het zit allemaal in jouw systeem. 

“Orchestrating efficiency, streamlining success”

Waarom kiezen voor een OMS?

In de huidige concurrerende markt is het belangrijk om je orderverwerking zo efficiënt mogelijk te organiseren. Consumenten willen namelijk zo snel en vlekkeloos mogelijk hun bestelde producten in huis hebben, én daarbij ook de nodige communicatie.  

 

Met een OMS kun je de nauwkeurigheid van orderinvoer en -verwerking verbeteren, de doorlooptijd van orders verkorten, de voorraad beter beheren, rekening houden met zendtijden en fulfillment… Verder kan het ook helpen bij het verminderen van operationele kosten doordat er minder manueel werk nodig is. 

Onderdelen van een OMS

  • Orderverwerking van aankoop tot levering 
  • Online betalingen en facturatie 
  • Nodige data en analytics voorzien 
  • Aankopen automatisch doorsturen naar de benodigde fulfillment centers en/of warehouses 
  • Voorraadbeheer 
  • Tracking van levering 

 

Bij Xplore Group hebben we ervaring met verschillende OMS systemen zoals Salesforce OMS en Marello. Samen bekijken we welke oplossing het best aansluit op jouw noden en doelen.  

Enkele van onze klanten

Neem contact op

Wil je weten of jij ook baat kan hebben bij een OMS?

Wij bekijken graag de mogelijkheden!

 

Gerelateerde cases

Client VRT

UX & toegankelijkheid bij VRT

Client Cyclis

Efficiënte fietsleasing met Cyclis