Ontdek de mogelijkheden van AI

Er zijn al veel AI applicaties op de markt die je kan inzetten in je bedrijf. Vaak is het voldoende om een bestaande app te gebruiken, maar soms heb je als bedrijf net dat tikkeltje meer nodig. Met meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van AI toepassingen helpt Xplore Group je graag verder. 

Enkele voorbeelden van onze AI projecten:

 

Containerherkenning bij een logistieke speler

Dit bedrijf heeft duizenden containers op hun terminal staan en ziet tot wel 1200 vrachtwagens per dag aanrijden. Door de inhoud van sommige containers, is het van cruciaal belang dat deze op een veilige manier gestapeld worden om gevaarlijke situaties te vermijden. Daarbij is het essentieel dat de klant op ieder moment weet waar welke container staat. Met behulp van camera’s en sensoren op rondrijdende stackers worden alle containers continue gemonitord door specifieke codes op de containers die via Computer Vision gelezen en verwerkt worden.

 

Voedingssector

We werken momenteel bij één van onze klanten aan kwaliteitscontrole van hun producten met behulp van AI. Algemeen gezien is dit een subjectief proces – en met behulp van Computer Vision zijn we dit aan het objectiveren. Een tweede project waar we momenteel aan werken is één met betrekking tot voedselverspilling.

 

 

 

 

Notariële aktes

We werken mee aan de digitalisatie van aktes. Uit zo’n 60000 ingescande documenten wordt de benodigde informatie automatisch verzameld met behulp van OCR (Optical Character Recognition) en LLM (Large Language Models). Verzamelde informatie: betrokken partijen, welke type document (bijvoorbeeld verkoop, aankoop, huur, erfpacht,…), data, etc.

 

Gepersonaliseerde aanbevelingen bij Digipolis

Cultuurliefhebbers in Antwerpen moesten verschillende websites bezoeken om alle evenementen terug te vinden. Xplore Group maakte voor stad Antwerpen één centraal platform waar alle informatie verzameld werd, én voegde daar een laag aan toe die zorgt voor gepersonaliseerde aanbevelingen met behulp van Machine Learning

 

Monitoringstool voor verwarmingsketels

bCheck, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van slimme sensoren voor verwarmingsketels beschikt over zee van data met betrekking tot ketels. Xplore Group ontwikkelde voor hen een interactieve monitoring applicatie die op basis van data en een generiek algoritme anomalieën en veranderingen kan opsporen waardoor problemen proactief opgespoord kunnen worden en onderhoud automatisch ingepland kan worden.

 

Chatbot

Een chatbot oplossing die gebruik maakt van LLM (Large Language Models) en vector databases. Deze chatbot dient als startpunt voor een AI & Machine Learning omgeving in AWS, waarbij je als klant de tool zo kan samenstellen dat deze is aangepast aan jouw specifieke noden.

 

Scoring Engine voor een autoverzekering

We creëerden een slim toestel dat chauffeurs in hun wagen kunnen installeren om verzekeringskosten te betalen op basis van hun rijgedrag. Het toestel houdt rekening met de maximum snelheid, acceleratie- en remgedrag, de invloed van het weer, etc…

 

Tijdsregistratie platform

Flexsoft, een bedrijf gespecialiseerd in software voor advocaten, zocht een manier om AI in te zetten voor hun klanten. Tijdens workshops werd al snel duidelijk dat dit vooral bij de tijdsregistratie van activiteiten een meerwaarde kon zijn. Een ML algoritme interpreteert automatisch de taken die uitgevoerd worden in O365 en vult op basis hiervan een timesheet in.

Zin om meer te weten? Vraag je workshop aan om te bekijken welke mogelijkheden er met Artificiële Intelligentie voor jouw bedrijf zijn.

Enkele van onze klanten

Neem contact op

Klaar om de kracht van AI te ontdekken?

Onze Xplorers helpen je op weg.  

 

Gerelateerde cases

Client VRT

UX & toegankelijkheid bij VRT

Client Cyclis

Efficiënte fietsleasing met Cyclis