Barco’s geavanceerde digitale oplossing voor dermatologie

Barco, een internationaal opererend bedrijf dat innovatieve producten en oplossingen levert voor de entertainment- en gezondheidssector, wilde zijn expertise in medische beeldvorming uitbreiden met een nieuwe digitale oplossing voor dermatologen. Het doel was om dermatologen te helpen bij het verbeteren van hun diagnoses van huidziekten door gebruik te maken van hoogwaardige beeldtechnologie en geavanceerde analysetools.

 

De oplossing, genaamd Demetra, biedt dermatologen de mogelijkheid om beelden van hoge kwaliteit te maken en veilig op te slaan in de cloud, waardoor zij de voortgang van ziekten over een langere periode kunnen volgen. Bovendien werd een machine learning-model ontwikkeld om de diagnose van deze beelden te ondersteunen.

Cloudgebaseerde, serverloze architectuur

Om aan de strenge HIPAA-regelgeving te voldoen, vooral gezien de toepassing in de VS, koos Barco voor een cloudgebaseerde, serverloze architectuur. Hun eerdere pogingen om een on-premises oplossing te ontwikkelen mislukten vanwege compliancy-issues. Ze schakelden de hulp in van competence centre Cloudway om voor hen een cloudoplossing te ontwikkelen.

 

Met de cloudoplossing konden ze gebruikmaken van HIPAA-compliant diensten, waardoor de cloudprovider een groot deel van de compliancy-verantwoordelijkheden op zich nam. Hierdoor kon Barco zich richten op het creëren van bedrijfswaarde en het ontwikkelen van een geavanceerde IoT-oplossing binnen een tijdsbestek van 9 maanden.

 

De serverloze aanpak bood nog een belangrijk voordeel: kostenbesparing. De oplossing kan namelijk worden geschaald naar nul wanneer geen apparaten actief zijn, wat bijzonder waardevol is tijdens de initiële uitrolfase waarin Barco feedback verzamelt en de functionaliteit van de oplossing verbetert.

HIPAA-conforme IoT-oplossing

Binnen 9 maanden leverden we een volledig HIPAA-conforme IoT-oplossing. De kosten van de oplossing schalen mee met de vraag en het gebruik van het apparaat, waardoor Barco met vertrouwen een nieuw product op de markt kan brengen met een aanzienlijk lager financieel risico. Dankzij deze aanpak kan Barco hun innovatieve dermatologische oplossing effectief inzetten, terwijl ze flexibel blijven en inspelen op klantfeedback voor verdere verbetering en uitbreiding.

Conclusie

Door over te stappen naar een cloudgebaseerde, serverloze architectuur, heeft Barco succesvol een geavanceerde, HIPAA-conforme oplossing ontwikkeld voor de dermatologische markt. Deze benadering heeft niet alleen de compliancy-uitdagingen overwonnen, maar biedt ook kostenefficiëntie en schaalbaarheid. Barco kan nu met vertrouwen hun nieuwe product introduceren, wetende dat het flexibel, veilig en toekomstbestendig is.

Xploration

Om aan de strenge HIPAA-regelgeving te voldoen koos Barco voor een cloudgebaseerde, serverloze architectuur. Cloudway ging voor hen aan de slag.

Onze oplossing

Met de cloudoplossing konden ze gebruikmaken van HIPAA-compliant diensten, waardoor de cloudprovider een groot deel van de compliancy-verantwoordelijkheden op zich nam. Hierdoor kon Barco zich richten op het creëren van bedrijfswaarde en het ontwikkelen van een geavanceerde IoT-oplossing.

Integration

  • AWS
  • Serverless (AWS Lambda, Aurora, DynamoDB)
  • Internet of Things (AWS IoT core)
  • Infrastructure a Code

Resultaat

Door over te stappen naar een cloudgebaseerde, serverloze architectuur, heeft Barco succesvol een geavanceerde, HIPAA-conforme oplossing ontwikkeld voor de dermatologische markt. Deze benadering heeft niet alleen de compliancy-uitdagingen overwonnen, maar biedt ook kostenefficiëntie en schaalbaarheid.