Innoveren start met prototyping & ideation

In de wereld van productontwikkeling en ontwerp zijn prototyping en ideation twee cruciale stappen in het creatieve proces. Zit je met een ruw idee, maar weet je niet hoe eraan te beginnen of hoe je dit concreet vorm kan geven? Onze Xplorers komen graag mee inspireren en brainstormen. 

“From vision to reality”

Ideation

Ideation is het creatieve proces van het genereren en ontwikkelen van nieuwe ideeën. Het is een essentiële fase in het ontwerpproces, waarin een breed scala aan mogelijke oplossingen wordt geïdentificeerd en verkend. Ideation kan vele vormen aannemen, zoals brainstormen, schetsen, mindmapping en meer. Het doel is om zoveel mogelijk ideeën te genereren, zonder oordeel of kritiek. 

Prototyping

Prototyping is het proces van het creëren van een vroege versie van een product om het concept te testen en feedback te verzamelen. Het doel van prototyping is om ideeën snel te materialiseren en te testen, om zo risico’s te verminderen en betere producten te creëren. Een term die soms ook wordt gebruikt is het bouwen van een PoC of Proof-of-Concept.  

Enkele van onze klanten

Neem contact op

Hulp nodig bij jouw ideation en prototypes?

Onze Xplorers staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde cases

Client VRT

UX & toegankelijkheid bij VRT

Client Cyclis

Efficiënte fietsleasing met Cyclis