Optimaliseer de kwaliteit van jouw software via testautomatisatie

Testautomatisering is het proces waarbij gespecialiseerde tools en software worden gebruikt om het testen van softwareapplicaties automatisch uit te voeren en te beheren, in plaats van handmatig. Het doel van testautomatisering is om de efficiëntie, effectiviteit en dekking van softwaretesten te verbeteren. 

 

Softwareontwikkeling evolueert snel en de druk om sneller te leveren zonder aan kwaliteit in te boeten is nog nooit zo groot geweest. In de huidige digitale wereld is efficiënte testautomatisering dan ook onmisbaar geworden. Het verkort de time-to-market en verhoogt bovendien de kwaliteit van de applicatie. 

“Accelerating precision, amplifying reliability”

Waarom kiezen voor test automation?

Bij traditioneel handmatig testen worden softwareapplicaties manueel getest door gespecialiseerde testers. Ze controleren onder andere op bugs en de functionaliteit van de software. Dit kan tijdrovend en repetitief zijn en bovendien vatbaar voor menselijke fouten.  

Testautomatisering pakt die uitdagingen aan door te automatiseren waar mogelijk, waardoor er sneller en nauwkeuriger getest wordt. Bovendien biedt het de mogelijkheid om tests te herhalen, wat resulteert in een uitgebreidere testdekking. 

Wat zijn de voordelen van test automation?

  • Kortere time-to-market: handmatig testen is een tijdrovend proces. Door dit proces te automatiseren verkort je de time-to-market. 
  • Verbetering van productkwaliteit: door menselijke fouten te minimaliseren, verhoogt de nauwkeurigheid van de testresultaten en dus ook het uiteindelijke afgeleverde product. 
  • Kostenbesparing: vroegtijdige detectie van bugs waardoor de kosten om de bugs te herstellen logischerwijs lager uitvallen en bovendien minder impact hebben omdat ze voor de productie worden gedetecteerd.

Enkele van onze klanten

Neem contact op

Wil je graag jouw testprocessen optimaliseren en zo de kwaliteit van jouw software verhogen? Onze experten helpen je verder.  

 

Gerelateerde cases

Client VRT

UX & toegankelijkheid bij VRT

Client Cyclis

Efficiënte fietsleasing met Cyclis