5 min

“Elke winkel heeft een webshop, zowat elk restaurant een takeaway, dus waarom zouden we geen onlineversie maken van arcade games?”
Laurens De Smedt
Elaut Group

Elaut lanceert Livecadia: speel online met offline arcade games

Heb je je ooit al afgevraagd waar de spelletjes in een lunapark eigenlijk vandaan komen? Kans is groot dat ze van de hand van Elaut zijn. Dit familiebedrijf uit Sint-Niklaas produceert en bedenkt amusementsspelen en arcade games, en verdeelt die wereldwijd. Aangezien innovatie hun stokpaardje is, kon een onlineversie dan ook niet ontbreken. Elaut Group zocht een partner die het klappen van de zweep kent. Insert Xplore Group to play!

 

Bij Elaut zijn ze zeker niet aan hun proefstuk toe. Het bedrijf is dan ook al generaties lang actief in de sector. “Mijn grootvader verkocht in de jaren ’50 botsauto’s vanuit de koffer van zijn wagen. In die tijd werden grijpmachines gemaakt met touw en fietskettingen. Hij zag meteen het potentieel en de rest is geschiedenis”, vertelt Laurens trots. Hij is verantwoordelijk voor innovatie & game development bij Elaut Group en zette zijn eerste stappen in het bedrijf. Letterlijk dan, want als kleuter liep hij er al rond. “Elaut is een bedrijf dat constant op zoek gaat naar innovatie en nieuwe technologieën. Wij luisteren naar onze klanten en belangrijker nog, de spelers!”

Interview Laurens De Smet @Elaut, aug. 2023

“Als ik in de buurt van een lunapark ben, spring ik altijd even binnen. Mijn favoriet blijft de grijpmachine, een echte klassieker!”
Laurens De Smedt
Elaut Group

De keuze voor digitalisering 

Een onlineversie van een offline spel. Het klinkt gek, maar dat is het zeker niet. De klanten van Elaut worstelden namelijk al langer met de vraag hoe ze hun spelers niet verliezen van zodra die de deur van de arcade achter zich toetrekken. “Kijk, steeds meer mensen zitten op hun smartphone. Zo heeft elke winkel een webshop, vrijwel elk restaurant heeft een afhaalmogelijkheid, dus gaan wij ervoor zorgen dat elke speelhal ook een online speelhal heeft”, vertelt Laurens. 

“Livecadia bezorgt onze klanten niet enkel meer inkomsten, maar de spelers ook een nieuwe multichannel ervaring”
Laurens De Smedt
Elaut Group

Het antwoord kwam er in de vorm van Livecadia waarmee spelers online kunnen spelen, waar ze zich ook bevinden. “Met Livecadia streven we drie dingen na: meer interactie creëren tussen onze klanten en hun spelers, nieuwe onlinespelers aantrekken en ervoor zorgen dat ze blijven terugkomen.

 

Op die manier vergaren onze klanten meer online inkomsten en kunnen ze hun spelers een heuse multichannel ervaring aanbieden”, aldus Laurens.

Wat houdt de onlineversie nu precies in?

Livecadia is een web app waarmee spelers een fysieke grijpmachine of ander spel kunnen spelen vanop hun telefoon. Wanneer ze inloggen, krijgen ze toegang tot een livestream van games die hier in België staan. De spelers controleren dus vanop afstand de grijparm om een knuffel te bemachtigen. Van zodra iemand een prijs wint, kan die ofwel naar de arcade gaan, ofwel stuurt Elaut de prijs hun kant op. De app kan ook custom aangepast worden in de stijl van de klanten, zodat de spelers zich echt in hun favoriete arcade wanen.

 

De speelmachines zijn uitgerust met camera’s waardoor je via livestream alles kan volgen en besturen vanop afstand. Enter Xplore Group! “Het was zaak om geen delays te hebben. Als spelers haperingen ondervinden, zullen ze afhaken. We hebben er dan ook voor gezorgd dat de delay onder de 100 milliseconde blijft, dit met een peer-to-peer connectie op basis van Amazon tussen de speelmachine en de gsm van de speler”, aldus Tim van Xplore Group.

“Dit is een schoolvoorbeeld van hoe we bij Xplore Group de krachten kunnen bundelen. Van UX, UI en IoT tot e-commerce en backend: aan expertise geen gebrek!”
Tim Goffings
Xplore Group

Elaut Group en Xplore Group: altijd prijs!

Elaut was op zoek naar een betrouwbare partner met kennis van zake. “Wat ons vooral beviel aan Xplore Group is hun expertise in verschillende domeinen. Van zodra we met Tim spraken was het duidelijk dat ze wisten waar ze mee bezig zijn. Ze stelden een superstar team samen van experts in verschillende domeinen, van DevOps en UX tot frontend en backend. En ook na afloop kunnen we blijven rekenen op hun steun en advies”, aldus Laurens. Xplore Group is dan ook een grote familie van deelbedrijven die de krachten bundelen. Zo stond Cloudway in voor Amazon, werd alles grondig getest door Refleqt

bouwde AppFoundry de front-end van de applicatie en stond Gluo in voor DevOps en het automatiseren van de cloud infrastructuur. Het project bestond ook uit IoT, apps en e-commerce. Zo kan je coins kopen en zelfs je prijs kiezen zoals je live kan doen. Kortom, een schoolvoorbeeld van samenwerking!

testimonial-left
“De online en offline wereld kunnen perfect in hand in hand gaan, en daar is Livecadia het beste bewijs van.”
Laurens
Elaut Group

The next level

De wereld is er één in verandering. Daarom blijft Elaut continue op zoek gaan naar manieren om technologie en innovatie in te zetten om zo de spelerservaring te verbeteren. “Het is simpel. Onze klanten hebben een bepaald aantal vierkante meters waaruit ze een maximale ROI willen halen. Het is dus zaak om zoveel mogelijk spelers aan te trekken.

 

Met Livecadia is dit nu mogelijk. Wij blijven dus innoveren en op zoek gaan naar nieuwe games. De online en offline wereld kunnen perfect hand in hand gaan, en daar is Livecadia het beste bewijs van”, besluit Laurens.