Future proof met de juiste strategie & architectuur

Technologie verandert snel – en als organisatie wil je natuurlijk dat je investeringen zo lang mogelijk bruikbaar zijn. Het is dus essentieel dat je digitale omgeving future proof is. Dit start met een doordachte strategie voor je digitale landschap en architectuur.

 

Het kiezen van de juiste technologieën en platformen, die passen binnen de ambities, budgetten en noden van het bedrijf, is een cruciale beslissing en stap voor de verdere toekomst van jouw bedrijf. Vanuit Xplore Group hebben we een heel goed overzicht van wat er op de markt beschikbaar is en helpen we je graag door het bos de bomen te zien.  

Architectuur

Je IT architectuur is meer dan enkel welke applicaties je moet gebruiken. Het dient ook als strategische brug tussen business en IT. Alle keuzes die gemaakt worden voor de architectuur moeten in het teken staan van operationele efficiëntie, innovatie, schaalbaarheid en de toekomst.

 

Een sterke architectuur helpt bij het structureren en plannen van het IT landschap, zodat alle applicaties effectief en efficiënt samen kunnen functioneren. We willen datasilo’s, schaalbaarheidsbeperkingen en overbodige kosten vermijden.

 

Strategie

Bij de keuze voor een nieuw product, technologie of platform kijken we steeds eerst naar de huidige situatie en naar je doelen. Waar nodig stellen we verbeteringen voor die een positief effect kunnen hebben op je organisatie: kostenbesparing, verhoogde efficiëntie, automatisering, …

 

We bekijken steeds welke oplossing aansluit bij je huidige landschap en houden hierbij ook onder andere rekening met volgende elementen:

  • Integratie mogelijkheden
  • Accessibility
  • Datagedreven
  • Governance & compliance
  • Toekomstbestendigheid

Technologiën en platformen

We hebben veel bestaande partnerships met verschillende vendoren van technologieën en platformen. Hierdoor kunnen we bouwen op uitgebreide, gespecialiseerde kennis en aantrekkelijke prijzen.


Maar daarnaast werken we ook technologie en vendor onafhankelijk. We kijken steeds naar wat jouw organisatie al gebruikt en wat de vereisten zijn en zorgen dan voor de best mogelijke oplossing.

Enkele van onze klanten

Gerelateerde cases

Client Barco

Barco’s geavanceerde digitale oplossing voor dermatologie

Client Arvesta

Headless CMS voor 29 websites en een e-commerce platform

Neem contact op

Kan je hulp gebruiken bij het bepalen van een goede architectuur & technologische strategie?
Neem snel contact op!