Zeg vaarwel tegen vertragingen dankzij optimaal just-in-time-proces

Just-in-time is een bekend basisprincipe in de automobielindustrie. Maar wat als onderdelen vastzitten in de file of als een producent de nodige stukken niet op tijd kan leveren? Het Freight Tracking System van Xplore Group biedt een algemeen logistiek overzicht. Het laat de betrokken leveranciers toe om de juiste acties te ondernemen, lang voor de productielijnen stilvallen.

Om de juiste onderdelen op het juiste moment op de juiste locatie krijgen, werkten de toeleveranciers van autoconstructeurs tot voor kort alleen met telefoon, e-mail en Excel. Ze hadden echter nooit een globaal overzicht van de actuele status van het logistieke proces. Dat maakte het bijzonder moeilijk om te rapporteren over de locatie van een vracht of de verwachte aankomst van een lading onderdelen. Bovendien was er in de supply chain niet bepaald een uniforme manier van werken. Iedereen bewaarde de data gewoon in Excel.

 

Om het logistieke proces te verbeteren en het budget voor de just-in-time supply chain te verlagen, ontwikkelde Xplore Group het Freight Tracking System. Het gaat om een systeem dat op maandbasis automatisch en in real time duizenden transportroutes en een miljoen onderdelen opvolgt. De data zijn afkomstig van diverse betrokken partijen. Het systeem bundelt de data en spoort afwijkingen op, zoals een ongeval op de weg of vertraging in het transport of de productie. Dat laat de leveranciers toe om meteen actie te ondernemen, de afwijkingen aan te pakken en stilstand van de productielijn bij de klant te vermijden.

 

Xplore Group trad bij de ontwikkeling van het Freight Tracking System op als functional lead en proxy product owner voor het ontwikkelingsteam. Tegelijk besprak Xplore Group de businessbehoeften met de vertegenwoordigers van de diverse bedrijven. Xplore Group leverde ook de experten voor de validering van het project.

picture

Xploration

Leveranciers van auto-onderdelen hadden nood aan een oplossing om het logistieke just-in-time-proces beter op te volgen.

Onze oplossing

Xplore Group ontwikkelde een systeem dat automatisch en in real time de status van de onderdelen opvolgt.

Integratie

  • Cucumber (Behaviour Driven Development)
  • Heroku with the Axon framework
  • React
  • REST API documented in Swagger
  • Atlassian stack (JIRA, Confluence, Bamboo)

Resultaat

Het system detecteert vertragingen in de supply chain. Dat laat de leveranciers toe meteen in te grijpen en een productiestilstand te vermijden.