De offline wensen, ook online beschikbaar in de webshop

Xplore Group bouwde voor ICI PARIS XL een professionele webshop, waarbij het bedrijf online niet alleen producten, maar ook advies op maat en extra service aanbiedt.

ICI PARIS XL is een parfumerie met 291 filialen in de Benelux. Xplore Group bouwde voor het bedrijf een e-commerce platform met Intershop. Voor de presentatie van de producten koppelde Xplore Group het platform aan het centrale systeem van AS WATSON, de eigenaar van ICI PARIS XL. Op basis van de informatie uit de import files zijn alle producten automatisch gelinkt aan een categorie en merk, zonder tussenkomst van een content manager.

 

Een koppeling met een Oracle-database zorgt ervoor dat de unieke promoties van ICI PARIS XL altijd synchroon lopen, zowel offline als online. De webshop biedt verder verschillende leveringsmethodes aan: thuis bij de klant, in een postpunt (in samenwerking met DHL en bpost) of in een winkel van ICI PARIS XL in de buurt.

 

De webshop voorziet de mogelijkheid om – net als in de winkel – een aangekocht product te laten verpakken met geschenkpapier. Klanten kunnen aan het pakje ook een persoonlijke boodschap toevoegen. Het betalingsverkeer is geïntegreerd met Ogone.

Cijfers

  • 118 winkels in België
  • 169 winkels in Nederland
  • 4 winkels in Luxemburg

Xploration

ICI PARIS XL wilde een oplossing die het hele offline aanbod van producten en diensten naar een webwinkel zou vertalen.

Onze oplossing

Een professionele webshop die niet alleen producten, maar ook advies op maat en extra service aanbiedt.

Integratie

  • Intershop Enfinity Suite 6.4
  • Ogone
  • Oracle Database
  • Apache Solr

Resultaat

Een e-commerceplatform met dezelfde prijzen en promoties als in de winkel, een rist leverings- en betaalmogelijkheden, en cadeauservice.