Optimalisatie van webshops verzorgt de gebruiksvriendelijkheid

Klanten van iU ontdekken producten in de winkel, maar even goed online. Wat ze in de webshop aankopen, kunnen ze thuis laten bezorgen of in de winkel oppikken. Xplore Group optimaliseerde de webshop voor de omnichannelstrategie van het bedrijf.

iU is een filiaal van Multipharma. De retailketen verkoopt parafarmaceutische producten via 22 winkels in België. Het assortiment is opgebouwd rond vier pijlers: huid, vitaliteit, lichaam en baby. Sinds 2014 biedt iU ook online producten en advies aan.

 

Op de website bladeren klanten door de productcatalogus. Ze leren er meer over producten en promotieacties, en kunnen er bestellingen plaatsen. De klant heeft keuze tussen twee leveringsmethoden: verzending via de post of gratis afhaling in één van de winkels. De winkels fungeren ook als contactpunt voor de retour van online bestellingen.

 

Het e-commerceplatform is ontwikkeld in Magento. Het systeem stuurt de bestellingen door naar SAP. Tussen beide systemen is er in real time synchronisatie van de orderstatus. Zodra de bestelling is verstuurd – of beschikbaar is in de winkel – ontvangt de klant een e-mail.

 

Xplore Group optimaliseerde voor iU het checkoutproces. Het e-commerceplatform is gekoppeld met Ogone. Een winkelzoekfunctie biedt een geografisch overzicht van de ligging van de winkels en laat de klant toe makkelijk een ophaalpunt te kiezen. De contentmanagers van iU beheren de webshop in een geoptimaliseerde Magento-backend. Ze wijzigen afbeeldingen en tekst en plannen er de promotieacties.

Xplore Group optimizes iU web shop for Omnichannel

Cijfers

  • 22 winkels
  • 140 medewerkers

Xploration

iU wilde zijn omnichannelstrategie versterken met een geoptimaliseerde webshop.

Onze oplossing

Nauwe integratie tussen Magento en SAP, geoptimaliseerde checkout, eenvoudiger beheer.

Integratie

  • Magento
  • SAP
  • Ogone
  • Store locator

Resultaat

Een gebruiksvriendelijke webshop die de omnichannelstrategie van iU ondersteunt.