Near-real-time publishing in de praktijk

Xplore Group heeft voor Philips een succesvol data syndication platform gebouwd. De oplossing staat in voor de near-real-time publicatie van productgerelateerde content via een brede waaier van kanalen. Het platform brengt de doorlooptijd terug van twaalf uur tot enkele minuten.

In de zomer van 2015 was Xplore Group één van de deelnemers aan een hackaton. Philips zette het evenement op poten als onderdeel van zijn zoektocht naar een nieuw data syndication platform. Dat moest het mogelijk maken in near-real-time productinformatie te publiceren via alle communicatiekanalen van het bedrijf, zoals BazaarVoice, Amazon, de website, rendering van brochures, enzovoort.

 

Na afloop van de hackaton kreeg Xplore Group de vraag om verder te werken aan de oplossing. De doorgedreven kennis van Xplore Group rond Amazon Web Services en middleware leidde er uiteindelijk toe dat Philips het Product Content Publication-platform in de lente van 2016 officieel in gebruik kon nemen.

 

In plaats van op Philips’ PIM-systeem exportprocessen uit te werken voor alle outputkanalen afzonderlijk – wat een zware impact zou hebben op de prestaties en de kosten van het PIM-systeem – koos Xplore Group ervoor een oplossing te bieden via een zogenaamd event-driven systeem, op basis van AWS DynamoDB en AWS Lambda. Die aanpak zorgde er uiteindelijk voor dat het nieuwe platform de doorlooptijd van de publicatie van productgegevens terugbracht van twaalf uur tot enkele minuten. Een volledige data-export – die voorheen verschillende dagen in beslag nam – gebeurt nu in zestien uur.

connecting devices for Philips

Cijfers

  • 200.000 events per dag
  • Meer dan 1,3 miljoen producten, eigenschappen en assets
  • Doorlooptijd van 12 uur teruggebracht tot enkele minuten
  • Volledige data-export van verschillende dagen teruggebracht tot 16 uur
  • 4 miljoen events voor iedere volledige data-export 

Xploration

Bouw een data syndication platform dat het mogelijk maakt in near-real-time productgerelateerde informatie te publiceren via alle outputkanalen van het bedrijf.

Onze oplossing

Het Product Content Publication-systeem, gelinkt aan één PIM-systeem dat als unieke databron fungeert.

Integratie

  • AWS DynamoDB
  • AWS Lambda
  • Stibo STEP (PIM)

Resultaat

Een platform dat productgerelateerde informatie in near-real-time publiceert via alle outputkanalen en daarbij de doorlooptijd terugbrengt van twaalf uur tot een paar minuten.