Optimaal revalideren via een mobiele app

Xplore Group ontwikkelde een app die de revalidatie van een patiënt vereenvoudigt. De patiënt hoeft niet langer manueel een overzicht van zijn activiteit bij te houden. Een app op basis van artificiële intelligentie doet dat automatisch.

Tijdens een revalidatietraject – bijvoorbeeld na een ongeval of een operatie – wil de arts graag een overzicht van de activiteit van de patiënt. Traditioneel gebeurt dat op papier, waarbij de patiënt de activiteit (bijvoorbeeld stappen) en de duurtijd noteert. Echt helemaal accuraat is die manier van werken echter niet.

 

Xplore Group ontwikkelde een app die de aard van de activiteit herkent en de duurtijd nauwkeurig registreert. Vervolgens deelt de app die informatie met de arts of andere zorgverstrekkers. Al wat de patiënt hoeft te doen, is eraan te denken zijn smartphone op zak te hebben.

 

De app gebruikt data die afkomstig zijn van de acceleratiemeter, magnetometer en gyroscoop van de smartphone. Een oplossing op basis van artificiële intelligentie herkent de activiteit en zet de data om in bruikbare informatie.

Physiotherapy to the next level

Xploration

Xplore Group zocht een eenvoudige oplossing voor de opvolging van het revalidatieproces bij patiënten.

Onze oplossing

Xplore Group bouwde een app die zorgt voor een automatische, accurate registratie van de uitgeoefende activiteit.

Integratie

  • Android Studio
  • Sensors: accelerometer, magnetometer, gyroscope
  • Random Forest (algortihm)

Resultaat

De app biedt een dubbel voordeel. Artsen en zorgverstrekkers beschikken sneller over accuratere informatie. De patiënt hoeft de activiteit niet langer manueel te registreren.