Bespaar geld en tijd met cross-platform development met Flutter

In de steeds veranderende wereld van vandaag moeten bedrijven niet alleen digitalisering omarmen, maar ook hun platformen en producten voortdurend verbeteren om te blijven concurreren. Bedrijven moeten vooral de verwachtingen van de consument tegemoet komen, en dan is het noodzakelijk om applicaties aan te bieden die gebruikers van op ieder apparaat kunnen gebruiken. Maar het ontwikkelen van applicaties voor verschillende platformen kan een complex en duur proces zijn, omdat er meestal verschillende frameworks en programmeertalen nodig zijn, waarvoor telkens ook aparte ontwikkelingsteams ingeschakeld moeten worden. De komst van cross-platform ontwikkeling stelt die traditionele aanpak op de proef.

Flutter

Hoewel er verschillende frameworks zijn die cross-platform ontwikkeling bieden, is Flutter ( ontwikkeld door Google) momenteel de meest populaire en snelst groeiende optie.

 

Het is een open-source framework dat Dart gebruikt als onderliggende programmeertaal. Flutter kan gebruikt worden om applicaties te maken die werken op bijna elk platform en schermtype, zonder dat ontwikkelaars voor elke applicatie apart moeten coderen. Denk hierbij aan mobiele apps, desktop applicaties en zelfs embedded apparaten, waardoor het een veelzijdige oplossing is die talloze mogelijkheden biedt vanuit één enkele codebase.

 

Een van de geliefde kenmerken van Flutter is de aangename developer experience. Het framework is bijvoorbeeld uitgerust met een hot reload-functie, waardoor ontwikkelaars wijzigingen in real-time kunnen bekijken, wat het ontwikkelingsproces aanzienlijk kan versnellen. Bovendien profiteert Flutter als open-source framework ook van een actieve en ondersteunende community.

 

Een extra voordeel van Flutter is dat er geen aparte teams rond verschillende platformen hoeven te worden georganiseerd, aangezien het framework is ontworpen voor cross-platform ontwikkeling vanuit één codebase. Dit kan de ontwikkelingstijd aanzienlijk verkorten en onboardingprocessen voor supportteams sneller en efficiënter maken.

 

We kunnen stellen dat Flutter een kostefficiënte en tijdbesparende oplossing voor bedrijven biedt, die hun ontwikkeling willen vereenvoudigen maar toch hoogwaardige applicaties op verschillende platformen willen aanbieden.

Denk je dat Flutter de oplossing is die jij nodig hebt? 

Onze Xplorers helpen je graag op weg!