Data Science

Data science is een hot topic, maar wat betekent het precies? Xplore Group gebruikt data science om via voorspellende modellen de bedrijfsprocessen van klanten te optimaliseren, de klantentevredenheid te verbeteren en de winst te verhogen.

Een data scientist moet van alle markten thuis zijn: wiskunde, programmeren, communicatie, visualisatie, businesskennis en nog veel meer. Bij Xplore Group geloven we niet dat één persoon al die competenties kan bundelen. Data science is teamwork.

Met ons team pakken we cases aan met een grote meerwaarde voor het bedrijf. We analyseren historische gegevens en combineren die met open data en dark data. Zo komen we tot inzicht op basis van feiten.

  • Voorspellend onderhoud: de analyse van logs laat toe te voorspellen wanneer een machine een onderhoudsbeurt nodig heeft en vermijdt pannes.
  • Routeoptimalisering: de combinatie van routedata met open data over files en wegwerkzaamheden optimaliseert de routeplanning.
  • Aanbevelingen: de combinatie van surfgedrag, bestelgeschiedenis en marge laat toe aan iedere klant het best passende product met de hoogste marge aan te bieden.
  • Voorspelling van churn: voorspel welke klanten afhaken en voorspel het resultaat van retentieacties.