To PIM or not to PIM: natuurlijk! Kies voor een kortere time-to-market

Dankzij het PIM-systeem dat Xplore Group implementeerde, biedt Alpheios betere informatie aan zijn klanten, gebaseerd op rijkere productdata.

Alpheios is een van de grootste leveranciers van professionele schoonmaakproducten, -systemen en -strategieën in de Benelux. Het bedrijf biedt een brede waaier aan producten, wat van het beheer van productdata een grote uitdaging maakt. Om dat proces te stroomlijnen nam Alpheios een systeem voor Product Information Management (PIM) in gebruik. Maar dat leverde alleen maar meer uitdagingen op.

 

Alpheios riep de hulp van Xplore Group in om de PIM-oplossing naar de cloud te verhuizen. En omdat de originele set-up niet meteen had opgeleverd wat Alpheios verwachtte, vroeg het bedrijf aan Xplore Group om er meteen een compleet nieuwe implementatie van te maken – die dit keer wel aan alle vereisten zou voldoen.

 

Xplore Group ging van start met een doorlichting van de applicatiestructuur en de businessstromen. Er volgde een analyse die uitmondde in een blauwdruk voor de nieuwe implementatie, in detail besproken met Alpheios tijdens een workshop. De eigenlijke implementatie bestond uit drie korte sprints. Tijdens de implementatie stond Xplore Group in voor de training van de key users.

“Dankzij de PIM-implementatie beheren we onze productdata efficiënt in een centrale databank. Het laat ons toe de bedrijfsprocessen te verbeteren en onze klanten accurate productinformatie aan te bieden. De klanten vinden nu makkelijker de informatie die ze nodig hebben in onze nieuwe webshop.”

Marc Verlinden, Alpheios
alpheios

Cijfers

  • 2 bedrijven
  • 6 webshops
  • 27.000 producten

Xploration

Alpheios zocht een gebruiksvriendelijke PIM-oplossing om het proces van de verrijking van informatie – en zo van de klantenervaring – te verbeteren.

Onze oplossing

Een PIM-systeem, geïntegreerd met de ERP-omgeving, de webshops en het mailingsysteem van het bedrijf.

Integratie

  • Akeneo (PIM)
  • SAP
  • Selligent
  • Intershop

Resultaat

Alpheios haalt voordeel uit de toekomstgerichte implementatie van Akeneo. Het PIM-systeem draagt bij aan betere bedrijfsprocessen en een kortere time-to-market. De PIM-oplossing biedt een duidelijk zicht op ontbrekende productdata, wat de medewerkers toelaat om heel gericht de productinformatie bij te werken.