To PIM or not to PIM: natuurlijk! Kies voor een kortere time-to-market

Dankzij het PIM-systeem dat Xplore Group implementeerde, kan Alpheios zijn klanten beter informatie bieden op basis van uitgebreide productgegevens.

Alpheios is een toonaangevende leverancier van professionele schoonmaakproducten, -systemen en -strategieën in de Benelux. Het bedrijf biedt een brede scala aan producten, wat het beheer van productdata een enorme uitdaging maakt. Om dit proces te stroomlijnen, heeft Alpheios een systeem voor Product Information Management (PIM) geïmplementeerd. Maar dit bracht alleen maar uitdagingen met zich mee.

 

Alpheios heeft Xplore Group gevraagd om hulp bij het verplaatsen van de PIM-oplossing naar de cloud. Omdat de oorspronkelijk opstelling niet aan de verwachtingen van Alpheios voldeed, heeft het bedrijf aan Xplore Group gevraagd om een volledig nieuwe implementatie uit te voeren, deze keer zou deze wel aan alle vereisten voldoen.

 

Xplore Group was begonnen met een analyse van de applicatiestructuur en de bedrijfsstromen. Dit leidde tot een blauwdruk voor de nieuwe implementatie, die in detail werd besproken met Alpheios tijdens een workshop. De daadwerkelijk implementatie bestond uit drie korte sprints. Xplore Group verzorgde de training van de key users tijdens de implementatie.

“Dankzij de PIM-implementatie beheren we onze productdata efficiënt in een centrale databank. Het laat ons toe de bedrijfsprocessen te verbeteren en onze klanten accurate productinformatie aan te bieden. De klanten vinden nu makkelijker de informatie die ze nodig hebben in onze nieuwe webshop.”

alpheios

Xploration

Alpheios zocht een gebruiksvriendelijke PIM-oplossing om het proces van de verrijking van informatie – en zo van de klantenervaring – te verbeteren.

Onze oplossing

Een PIM-systeem, geïntegreerd met de ERP-omgeving, de webshops en het mailingsysteem van het bedrijf.

Integratie

  • Akeneo (PIM)
  • SAP
  • Selligent
  • Intershop

Resultaat

Alpheios haalt voordeel uit de toekomstgerichte implementatie van Akeneo. Het PIM-systeem draagt bij aan betere bedrijfsprocessen en een kortere time-to-market. De PIM-oplossing biedt een duidelijk zicht op ontbrekende productdata, wat de medewerkers toelaat om heel gericht de productinformatie bij te werken.