Optimalisatie PIM systeem zorgt voor optimale functionaliteit van de website

De best mogelijke resultaten halen uit een PIM-implementatie. Dat is wat Daily Fresh Food leerde van de specialisten van Xplore Group.

Daily Fresh Food is gespecialiseerd in verse voeding en bereide producten. Om haar klanten de meest accurate productinformatie aan te bieden, besliste Daily Fresh Food om een Product Information Management systeem (PIM) te implementeren. Betere datakwaliteit was één van de belangrijkste streefdoelen, maar de beoogde resultaten lieten op zich wachten.

 

Daily Fresh Food vond dat het bestaande PIM systeem niet ten volle benut werd en verder geoptimaliseerd moest worden. Xplore Group werd gevraagd om de bestaande situatie door te lichten en de verwachtingen met betrekking tot gebruik van het systeem samen met Daily Fresh Food te bespreken.

 

Op basis van de audit schreef Xplore Group tal van aanbevelingen uit die de performantie van het systeem ten goede zouden komen, waaronder aanpassingen aan de interfaces en het datamodel. Verder werd een nieuwe workflow, op basis van taken, geïmplementeerd voor de medewerkers van Daily Fresh Food, zodat zij de datakwaliteit makkelijker kunnen verbeteren en productverrrijking eenvoudiger wordt.

 

Een handleiding en set van praktische oefeningen werd uitgewerkt, zodat gebruikers ook op eigen houtje konden experimenteren. Het uiteindelijke doel was dan ook dat eindgebruikers meer voeling zouden krijgen met het systeem en in staat zouden zijn om zelfstandig kleinere aanpassingen te doen.

Xploration

Daily Fresh Food ging op zoek naar een manier om de beste resultaten te halen uit hun PIM systeem.

Onze oplossing

Xplore Group voerde een doorlichting uit van het PIM systeem en schreef op basis van de vereisten een aantal aanbevelingen uit. Tijdens een implementatieperiode bestaande uit verschillende fases werden de nodige aanpassingen doorgevoerd, zodat Daily Fresh Food het systeem eindelijk kon gebruiken om interne processen te optimaliseren.

Integratie

  • PIM
  • Interfaces
  • Data model
  • Performance
  • Workflow
  • User manual
  • Exercises
  • Demo

Resultaat

Het resultaat is een PIM systeem dat optimaal functioneert binnen de bestaande infrastructuur en een positieve impact heeft op datakwaliteit, interne processen en performantie.

Hulp nodig met het digitaliseren van je business? Onze Xplorers helpen je op weg!

of bel Noa Vanderhaegen

+32 479 93 21 88