Optimalisatie PIM systeem zorgt voor optimale functionaliteit van de website

Daily Fresh Food wilde de best mogelijke resultaten halen uit hun PIM-systeem en schakelde de specialisten van Xplore Group in.

Als specialist in verse voeding en bereide producten, wilde Daily Fresh Food haar klanten de meest accurate productinformatie bieden. Daarom besloten zij om een Product Information Management systeem (PIM) te implementeren. Echter, de verwachtte resultaten lieten op zich wachten.

Daily Fresh Food concludeerde dat het bestaan PIM-systeem niet volledig werd benut en verder geoptimaliseerd moest worden. Xplore Group werd gevraagd om de bestaande situatie te analyseren en de verwachtingen met betrekking tot gebruik van het systeem samen met Daily Fresh Food te bespreken.

Op basis van de zaken die voortkwamen uit de audit, stelde Xplore Group tal van aanbevelingen op. Deze aanbevelingen omvatten onder andere aanpassingen aan de interfaces en het datamodel. Ook werd er een nieuwe workflow, gebaseerd op taken, geïmplementeerd om de datakwaliteit te verbeteren en productverrijking eenvoudiger te maken.

Tijdens de implementatieperiode werden verschillende fases doorlopen, waarbij aanpassingen werden doorgevoerd om het PIM-systeem optimaal te laten functioneren binnen de bestaande infrastructuur van Daily Fresh Food. Ook werd er een handleiding en praktische oefeningen ontwikkeld om de eindgebruikers meer vertrouwd te maken met het systeem, zodat zij zelfstandig kleinere aanpassingen konden doen.

Xploration

Daily Fresh Food ging op zoek naar een manier om de beste resultaten te halen uit hun PIM systeem.

Onze oplossing

Xplore Group voerde een doorlichting uit van het PIM systeem en schreef op basis van de resultaten een aantal aanbevelingen uit. Tijdens een implementatieperiode bestaande uit verschillende fases werden de nodige aanpassingen doorgevoerd, zodat Daily Fresh Food het systeem kon gebruiken om interne processen te optimaliseren.

Integratie

  • PIM
  • Interfaces
  • Data model
  • Performance
  • Workflow
  • User manual
  • Exercises
  • Demo

Resultaat

Het resultaat is een PIM systeem dat optimaal functioneert binnen de bestaande infrastructuur en een positieve impact heeft op datakwaliteit, interne processen en performantie.

Hulp nodig met het digitaliseren van je food business? Onze Xplorers helpen je op weg!

of bel Noa Vanderhaegen

+32 479 93 21 88