Optimaal gebruik maken van MDM, dat doe je zo

Met de hulp van Xplore Group slaagde Fabory erin om de prestaties en het gebruik van zijn MDM-implementatie drastisch te verbeteren.

Het Nederlandse Fabory is gespecialiseerd in bevestigingsmaterialen. Om Fabory’s website tijdig online te krijgen – met meer dan 100.000 producten in een systeem voor Master Data Management (MDM) – kon het MDM-team niet anders dan de teugels even te vieren. Eenmaal de webshop online was, focuste het team op datakwaliteit, aangezien daar duidelijk ruimte voor verbetering was. De tijdsdruk tijdens de MDM-implementatie had immers geresulteerd in een oplossing die enkel basisfunctionaliteit aanbood.

 

Om het potentieel van de MDM-oplossing volledig te benutten, riep Fabory de hulp in van Xplore Group. Eerst maakte Xplore Group een analyse van de bestaande implementatie. Dat leidde tot een prioriteitenlijst met alle aan te pakken vraagstukken. Tot slot formuleerde Xplore Group de procedures om de problemen rond datakwaliteit op te lossen.

 

Naast de optimalisering van de oorspronkelijke implementatie wilde Fabory ook een duidelijk zicht krijgen op de functionaliteiten die tot dan niet in gebruik waren. Xplore Group presenteerde de nieuwste functionaliteiten tijdens een demo. Na de implementatie van de features zorgde Xplore Group voor de nodige training in een testomgeving.

Xploration

Tijdsdruk tijdens de MDM-implementatie bij Fabory resulteerde in een oplossing met enkel basisfunctionaliteit.

Onze oplossing

Xplore Group stelde een prioriteitenlijst op met de aan te pakken vraagstukken, implementeerde nieuwe features en organiseerde workshops en demo’s.

Integratie

  • MDM

Resultaat

Xplore Group verbeterde de prestaties en het gebruik van MDM bij Fabory.