Public cloud garandeert digitale dienstverlening bij OZ

OZ gaat online en offline voor een gelijkwaardig dienstenaanbod. Om de bereikbaarheid en interactie met de klant te verbeteren via digitale documenten, koos het ziekenfonds voor de combinatie van Xplore Group en Adobe Experience Manager.

OZ (Onafhankelijk Ziekenfonds) is het sterkst groeiende ziekenfonds van België. De organisatie telt 1.700 medewerkers, verspreid over 60 kantoren in Vlaanderen. OZ biedt een brede waaier aan diensten, opgebouwd rond vier pijlers: gezondheid (zoals ziekteverzekering en aanvullende verzekeringen), vakantie (onder meer jeugdvakanties), vitaliteit (zoals beweeg- en voedingsadvies) en comfort (onder meer huishoudhulp en kinderopvang).

 

In het kader van de digitalisering van zijn diensten, ontwikkelde OZ samen met Xplore Group workflows met digitale formulieren op basis van AEM (Adobe Experience Manager). Nieuwe klanten kunnen onder meer hun aansluiting bij OZ volledig online uitvoeren. Bij aanvang stond OZ zelf in voor de hosting van het platform. In de praktijk bleek het echter moeilijk om daar de klok rond de nodige ondersteuning voor te organiseren.

 

OZ besliste daarop het platform in de cloud onder te brengen. Via Xplore Group viel de keuze op Microsoft Azure. Dankzij Xplore Group kan OZ rekenen op een oplossing die makkelijk schaalbaar en altijd beschikbaar is, en zo de dienstverlening aan de klant garandeert. De keuze voor de cloud zorgt ervoor dat de IT-afdeling van OZ zich geen zorgen hoeft te maken over de hosting of de betrouwbaarheid van het AEM-platform. Dat laat de IT-afdeling toe zich puur op het inhoudelijke luik van haar opdracht te focussen.

Xploration

OZ zocht een oplossing om de ondersteuning, schaalbaarheid en beschikbaarheid van zijn AEM-platform te verbeteren.

Onze oplossing

Xplore Group migreerde het platform naar Microsoft Azure.

Integratie

  • Adobe Experience Manager
  • Webservices .NET
  • Microsoft Azure

Resultaat

Dankzij Xplore Group en Microsoft Azure is het AEM-platform van OZ makkelijk schaalbaar en altijd beschikbaar. Zo is de dienstverlening aan de klant gegarandeerd. De IT-afdeling hoeft zich geen zorgen te maken over de infrastructuur en kan zich voluit op de verdere digitalisering van de dienstverlening concentreren.