Een performante en schaalbare e-commerce omgeving

De Nederlandse supermarktketen Coop zocht een partner die hen kon helpen om hun klanten zowel online als in hun winkels een naadloze klantenervaring te bieden. In 2018 gingen ze in zee met competence center Fenego en werkten ze samen aan een toekomstbestendige en performante webshop.

webshop on devices

Om de perfecte omnichannel ervaring te bieden kozen ze voor Progressive Web Apps, gehost via Amazon Web Services. Zo’n headless setup biedt meer flexibiliteit dan een traditionele structuur. Zo kunnen de klanten van Coop hun winkelmandje vullen op hun pc en hun aankopen later gewoon verderzetten vanop hun smartphone. Alles blijft mooi gesynchroniseerd, zorgeloos online shoppen dus! Om snel te kunnen schalen en snelle veranderingen in de markt bij te houden werden ook microservices geïntroduceerd in de opzet.

coop website van het jaar

De webshop van Coop is helemaal futureproof en kan probleemloos meegroeien in een snel veranderende markt door de optimale schaalbaarheid. Als kers op de taart won de webshop in 2021 de award voor de meest populaire webshop van Nederland.

Xploration

Coop zocht oplossingen om zijn webshop performanter en beter schaalbaar te maken om de beste klantenervaringen te blijven bieden.

Our solution

Competence center Fenego creëerde een headless setup in Intershop 7.10 die zorgt voor een gebruiksvriendelijk, flexibel en schaalbaar multi-store commerce platform. 

Integration

  • Intershop 7.10

  • Headless PWA

  • Microservices

  • AWS-infrastructuur

Hulp nodig met het digitaliseren van je business? Onze Xplorers helpen je op weg!

of bel Noa Vanderhaegen

+32 479 93 21 88