Een op maat gemaakte PIM-oplossing voor een HVAC-fabrikant

Xplore Group kreeg de vraag van een vooraanstaande fabrikant van HVAC-apparatuur (inclusief airconditioners, verwarmingssystemen en ventilatiesystemen) om ondersteuning te bieden bij het implementeren van een nieuw Product Information Management (PIM)-systeem. Dit systeem moet de efficiëntie van de samenwerking binnen het bedrijf verbeteren en de functionaliteit verbeteren.

Het oude systeem was op het einde van de ondersteuningsperiode gekomen. Xplore Group’s competence center YellowGround analyseerde de bedrijfsprocessen en de data van het bestaande Master Data Management (MDM) systeem om zo de vereisten van het nieuwe systeem te bepalen. De keuze werd gemaakt om vanuit het Stibo Step systeem te starten, welke volledig werd geconfigureerd naar de wensen van de klant. Één van de voornaamste taken was zorgen dat de data van het oude systeem geïntegreerd kon worden in het nieuwe systeem. Het verouderde systeem was niet geschikt voor de integratie van externe leveranciers, catalogus- en gegevensbeheer. Bovendien wenste de klant de mogelijkheid om gegevens naar datapools te exporteren.

 

Om aan deze behoeften te voldoen, ontwikkelde YellowGround een op maat gemaakte oplossing in twee fasen. In de eerste fase fungeerde het PIM-systeem als een datamapping tool, waarbij er een naadloze integratie was tussen SAP en het PIM-systeem. Dit resulteerde in een automatische creatie van producten en de import van productdata vanuit het verouderde PIM-systeem naar het nieuwe PIM-systeem. Dankzij de integratie met AEM werden de assets in het PIM-systeem zichtbaar en konden gegevens vanuit het PIM-systeem worden verzonden naar verschillende datapools. Dit systeem werd in januari van 2023 ingezet.

 

In de tweede fase van het project, dat nu volop bezig is, wordt het oude systeem volledig vervangen door het nieuwe systeem, waarbij al het datamanagement door de verschillende gebruiksgroepen wordt uitgevoerd. Een van de belangrijkste voordelen van de nieuwe oplossing is dat het datamanagement en de workflows worden geïntegreerd, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om aan de data te werken en bij te dragen aan meer complete datagegevens. Het nieuwe systeem zorgt voor een duidelijkere taakverdeling en meer transparantie, wat leidt tot verbeterde samenwerking en bedrijfsresultaten. Het uiteindelijke systeem zal eind dit jaar live gezet worden.

 

Door de integratie van data governance en workflows kunnen medewerkers veilig en efficiënt samenwerken. Hierdoor kunnen meerdere medewerkers op hetzelfde tijdstip aan dataverrijking werken voor dezelfde producten. Deze oplossing draagt bij aan een verbeterde efficiëntie en productiviteit in de bedrijfsvoering van de HVAC-fabrikant.

Xploration

Een HVAC-fabrikant had ondersteuning nodig bij het implementeren van een nieuw PIM-systeem om zo de samenwerking binnen het bedrijf efficiënter te maken.

Onze oplossing

YellowGround bouwde vanuit Stibo Step een systeem dat volledig werd geconfigureerd naar de wensen van de klant. Dit bevatte een slimme datamapping tool voor naadloze integratie tussen het oude en nieuwe systeem. Uiteindelijk zal het oude systeem eind dit jaar volledig vervangen worden door het nieuwe systeem.

Integratie

  • Stibo step
  • SAP S/4hana integratie
  • AEM
  • Etim classificatie
  • FAB-Dis
  • 2BA
  • Datanorm

Resultaat

De oplossing zal resulteren in een naadloze integratie tussen ERP en AEM, waardoor gegevens gemakkelijk kunnen worden overgedragen naar verschillende datapools en de samenwerking tussen medewerkers verbeterd. Dit leidt tot verbeterde efficiëntie en productiviteit in de bedrijfsvoering van de HVAC-fabrikant.