Conversie -en klantrelatie optimalisatie gaan hand in hand

Pizza Hut België zet sterk in op online beleving. Xplore Group hertekende de website van het pizzarestaurant, zodat die nu ook piekmomenten in de vraag kan opvangen. Daarnaast kreeg de site functioneel een forse uitbreiding.

Top Brands is de onafhankelijke Belgische restaurantgroep die in België onder meer de merken Pizza Hut en Paul beheert. Het bedrijf telt momenteel 230 winkels met 3.500 medewerkers. De Belgische en Franse websites van Pizza Hut bleken onvoldoende opgewassen tegen piekmomenten, onder meer tijdens grote sportevenementen.

 

Op vraag van Top Brands voerde Xplore Group een audit uit, gericht op de applicatie-architectuur, serverinfrastructuur, kwaliteit van de code, snelheid en veiligheid, onderhoudbaarheid en schaalbaarheid van de websites. De opdracht: de sites voorbereiden op het Europees kampioenschap voetbal van 2016. Top Brands verwachtte immers een sterke toename in de online bestellingen tijdens de matchen van de Belgische en Franse nationale teams.

 

Vandaag staat Xplore Group nog altijd in voor het technische beheer van de websites van Pizza Hut België (Nederlands en Frans). Top Brands verkocht het Franse filiaal aan AmRest. Xplore Group voegde twee belangrijke features toe: online betaling en online delivery tracking. Intussen voerde Xplore Group een volledige redesign van de websites uit, met focus op mobile, user experience en conversie.

Pizza hut screenshot

Xploration

Top Brands zocht een oplossing om de Belgische en Franse websites van Pizza Hut meer veerkracht te geven en functioneel te versterken.

Onze oplossing

Xplore Group versterkte de basis van de websites, zodat ze ook pieken in het aantal bezoekers aankunnen. Daarnaast hertekende Xplore Group de website van Pizza Hut België, met de focus op klantenervaring. Xplore Group voegde onder meer features toe voor online betalingen en online delivery tracking en inloggen via Facebook en Google. Xplore Group vereenvoudigde ook het bestelproces. Zo kan een klant in één klik zijn vorige bestelling herhalen.

Integratie

  • Zend Framework 2
  • AngularJS
  • React
  • PimCore (CMS) 
  • Twitter Bootstrap
  • Adyen
  • Microsoft Dynamics NAV
  • Confluence

Resultaat

Een robuuste website voor Pizza Hut België, met een nieuwe look and feel, een sterke mobiele ervaring en een uitgebreide set nieuwe features. Met de nieuwe site slaagt Pizza Hut erin meer conversie te realiseren en de relatie met de klant verder te versterken.

Hulp nodig met het digitaliseren van je business? Onze Xplorers helpen je op weg!

of bel Noa Vanderhaegen

+32 479 93 21 88