Video om WK-selectie van Belgian Cycling bekend te maken

Belgian Cycling heeft een innovatieve aanpak gekozen om de selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen aan te kondigen. In plaats van een traditionele persconferentie, wilden ze een impactvolle video creëren om de namen van de geselecteerde renners bekend te maken. Deze video moest niet alleen informatief zijn, maar ook een verhaal vertellen en een blijvende indruk achterlaten op het publiek. Laat dat nu net de specialiteit zijn van competence centre Us!

Creatieve oplossing binnen budget

Met een vastgesteld budget en een concept op tafel, was het de uitdaging om deze ambitieuze productie binnen de financiële grenzen te realiseren. Door samen te werken met Belgian Cycling hebben we creatieve oplossingen ontwikkeld om de opname binnen één dag te voltooien. De productie van de video was een fantastische ervaring, waarbij de steun van Belgian Cycling van onschatbare waarde was. Van het afzetten van straten door de politie tot het verzorgen van catering, alles werd tot in de puntjes geregeld.

Campagne voor gendergelijkheid

Naast de WK-selectievideo kregen we ook de opdracht om een video te maken over gendergelijkheid in het wielrennen. Het doel was om te benadrukken dat mannen en vrouwen even hard moeten strijden om als eerste over de finish te rijden. Door een krachtig verhaal te vertellen over gelijkheid en doorzettingsvermogen, hebben we een inspirerende boodschap gecreëerd die resonantie vond bij een breed publiek.

Xploration

Belgian Cycling was op zoek naar een originele manier om hun WK-selectie bekend te maken.

Onze oplossing

Kolfje naar de hand van competence centre Us. Zij creëerden een vernieuwende video waarin de deelnemers onthuld werden. Bovendien maakten ze nog een andere video over gendergelijkheid in het wielrennen.

Resultaat

De video had het gewenste effect. Het werd een bekendmaking vol beleving en emotie, met een heleboel enthousiaste kinderen en trotse (groot)ouders tot gevolg.