Een efficiënte website voor X²O 

Legio Group is de organisatie achter badkamerspecialist X²O en tuinmeubelwinkel Exterioo (voorheen Overstock). Als koepel ondersteunen zij de 65 verkooppunten in België en Nederland en willen hun klanten een perfecte service bieden, ook online.  
Voor een vernieuwing van hun webshop klopten zij bij enkele van de Xplore Group Competence Centers aan. 

De IT systemen die Legio gebruikte waren niet future proof en werkten omslachtig. Zo gebruikten ze een verouderd PIM-systeem waardoor nieuwe business units of productassortimenten toevoegen moeilijk was, werden productafbeeldingen apart beheerd, … Efficiënt content aanleveren naar de sites van X²O en Exterioo was geen evidentie.  

 

Om de hele e-commerce omgeving te vernieuwen werd een team op maat samengesteld, bestaande uit specialisten van de verschillende Competence Centers Induxx, PHPro, Appeel.io en Sidekick 

 

Een efficient Akeneo PIM-systeem vormt de basis voor de productstructuur in Magento. Het PIM-systeem werd gekoppeld aan WS S3 voor het beheer van beeldmateriaal, en de integratie zorgt er ook voor dat belangrijke productdata aan de kassasystemen en het data warehouse management wordt doorgegeven. Verder werd ook een koppeling met het ERP-systeem Jorosoft voorzien zodat promo-informatie telkens vlot online komt. Er werden ook trainingen en toekomstige support voorzien.  

 

Het resultaat is een frisse, gebruiksvriendelijke webshop met automatisch aangeleverde en up-to-date productdata én een algemene stijging van bezoekers die daarnaast ook nog eens langer op de pagina blijven. Medewerkers besparen tijd door de automatisatie en integratie van verschillende systemen. 

Xploration

Legio had nood aan een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke webshop, waarbij de productdata steeds up-to-date is.  

Onze oplossing

Competence Center Induxx zorgde voor een efficiënt PIM-systeem, PHPro werkte het Magento systeem uit, Appeel.io richtte zich op de JavaScript en Sidekick werd ingezet voor de UX en UI. Samen maakten ze voor Legio een futureproof webshop met continue aangestuurde productdata vanuit Akeneo PIM.  

Integratie

  • Akeneo PIM system 

  • WS S3 

  • Magento 

Resultaat

Een future proof webshop, die met succes Legio Group’s strategie ondersteunt.