Gegevensuitwisseling van de bovenste plank zorgt voor betere bedrijfsvoering

Varkenshouders die dieren leveren aan VION Farming, de aanvoerorganisatie van VION Food Group in Nederland, hebben via Farmingnet direct zicht op het resultaat van hun bedrijfsvoering. Xplore Group staat in voor de support en de functionele uitbreiding van het online rapporteringssysteem.

VION Food Group is een voedingsbedrijf met een omzet van 4,7 miljard euro en 11.500 medewerkers. Het productportfolio van VION bestaat uit vers varkens- en rundvlees voor de retail, foodservicebedrijven en de vleeswarenindustrie. De groep exploiteert onder meer slachterijen voor varkens en runderen in Nederland en Duitsland.

 

VION Farming is de aanvoerorganisatie van varkens voor VION Food Group in Nederland. De organisatie beheert de aanvoer van vleesvarkens en zeugen van het boerenerf naar de verschillende slachterijen van VION. Farmingnet is het online informatiesysteem van VION Farming. Het geeft de varkenshouder direct inzicht in het gewicht, de spier- en spekdikte van de geleverde dieren. Daarnaast krijgt de varkenshouder extra informatie, onder meer over de prestaties per afdeling. Dat levert belangrijke kennis op over de gezondheid van de varkens en laat de varkenshouder toe verschillende locaties of bedrijven te vergelijken.

 

De continue informatiestroom en gegevensuitwisseling helpen de varkenshouder zijn bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat brengt de totale kwaliteit van productie en product op een hoger niveau.

CEO VION farming

Xploration

VION Farming zocht een oplossing om de rapportering over de aanvoer van varkens te stroomlijnen.

Onze oplossing

Een online tool waarmee varkenshouders direct zicht hebben op de kwaliteit van de aangeleverde dieren.

Integratie

  • Vaadin
  • Oracle database
  • Oracle WebLogic Application Server
  • Java
  • REST services

Resultaat

Via Farmingnet krijgen de varkenshouders inzicht in de kwaliteit van de geleverde dieren. Het laat hen toe hun bedrijfsvoering beter af te stemmen op de specifieke wensen van VION Food Group.