Kwalitatieve productinformatie: een must in e-commerce

Wil je met je e-commerce bedrijf een optimale gebruikerservaring bieden aan je klanten? Dan is kwalitatieve productinformatie van vitaal belang. We vertellen je graag waarom en geven handige tips om dit in de praktijk om te zetten. You’re welcome!

Iedereen kent intussen wel SEO, maar er is heel wat meer nodig om je online zichtbaarheid om te zetten in succes. Zo is het raadzaam om als e-commerce bedrijf te focussen op de kwaliteit van je productdata zodat klanten daadwerkelijk overgaan tot een aankoop. Veel merken verwerken hun productinformatie zonder filter -of zoekmogelijkheden of bieden producten aan in hun webshop zonder informatie. Maar ontbrekende of onvolledige productinformatie zorgt ervoor dat klanten je producten niet vinden of kopen. En laat net dat de essentie zijn van e-commerce.

Online shopping

Minder kosten, meer winst

Productdata moet namelijk worden afgestemd op de wensen van je doelgroep. Sommigen hebben nood aan technische informatie, terwijl anderen dan weer nood hebben aan prijzen en logistieke info. Zorg er dus best voor dat je informatie is afgestemd op alle schakels binnen een bedrijf, zodat jouw product optimaal gepositioneerd wordt. Bedrijven die productdata op een efficiënte manier gebruiken, maken bovendien meer winst, hebben minder kosten en besteden minder tijd aan hun data.

Blijf baas over je productdata

Een efficiënte manier om voor kwaliteitsvolle productdata te zorgen is via ‘Data Quality Management’. Hiermee kan je via analyse de datakwaliteit verbeteren, problemen met data voorkomen en uiteindelijk de data gebruiksklaar maken. Verzamel hiervoor al je datasets en datavelden zodat je precies weet over welke productdata je beschikt. Verplaats je daarnaast in het hoofd van je klanten en doorloop alle processen die met productdata te maken hebben. Misschien er wel overbodige data of te weinig data? Neem de controle over je data en hoe die verzameld, opgeslagen en gebruikt wordt. Je kan er als bedrijf alleen maar voordeel uit halen.

Een tevreden klant is een trouwe klant

Consumenten willen vandaag hun producten snel en gemakkelijk vinden. Als ze daarin slagen, zullen ze sneller geneigd zijn om tot een aankoop over te gaan. Als je daarbovenop betrouwbare informatie aanbiedt, is de kans groot dat deze consumenten terugkomen. Goede productdata zorgt voor minder foutieve bestellingen en meer tevreden klanten. Het mag duidelijk zijn, kwalitatieve productinformatie en gebruikerservaring gaan hand in hand!

 

Auteur: Induxx

Een duwtje in de rug nodig bij het optimaliseren van je productdata?

Onze Xplorers weten raad!