Een nieuwe carrière wending: Waarom geen IT?

Het nemen van de stap naar IT kan zowel opwindend als uitdagend zijn voor werknemers. Het betekent de intrede in een dynamische en snel evoluerende wereld waar technologie centraal staat. Het inslaan van een nieuw carrièrepad in IT met een totaal andere achtergrond, lijkt misschien als een heel moeilijke uitdaging, maar het kan ook een van de meest lonende en beste beslissingen zijn die je ooit zult nemen. Lees hieronder waarom wij bij Xplore Group de sprong enkel maar kunnen aanmoedigen!

De overstap naar de IT-sector wordt vaak gezien als een sprong in het diepe. Werknemers realiseren zich dat ze uit hun comfortzone moeten stappen en zichzelf moeten uitdagen. Maar tegelijk hebben zij bewust gekozen voor deze sector, wat ervoor zorgt dat ze extra gemotiveerd zijn.

Meer regelmaat in het dagelijkse leven

Vele werknemers die een Switch2IT traject volgen, hebben dikwijls een job met shiftenwerk als achtergrond, en zijn nu op zoek naar iets waarbij meer regelmaat gewenst is. Door te kiezen voor een carrière in IT beland je in een sector die (vaak) actief is binnen kantooruren, wat meer structuur biedt.

Goede softskills

Doordat de werknemers al professionele ervaring hebben, weten ze hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Hun soft skills zijn dikwijls al verder ontwikkeld dan schoolverlaters en ze beschikken over inzichten die kunnen helpen om projecten succesvol te voltooien. Dit maakt hen zeer gewilde profielen binnen het bedrijfsleven.

Een hele uitdaging

De combinatie tussen je huidige werk, je huishouden en de extra opleiding is zeker geen gemakkelijke opgave. Studeren als je vers van de middelbare schoolbanken, is nu eenmaal eenvoudiger. Je hebt nog niet de verantwoordelijkheden die je dikwijls wel hebt eens je al even op de professionele markt aan de slag bent . Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is.

Carrière mogelijkheden

Als je jouw huidige baan beu bent en op zoek bent naar iets nieuws, is het de moeite waard om informatie op te zoeken over de mogelijkheid om over te stappen naar de IT sector. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen, nieuwe vaardigheden opdoen en groeien in een industrie die voortdurend evolueert. Het stelt je in staat om jouw waardevolle ervaring in te zetten en nieuwe kansen te benutten in een boeiende en veelbelovende sector. Én je bent redelijk zeker van een job in deze snel veranderende en zeer gegeerde markt.

 

IT is ook zo breed waardoor er veel mogelijkheden zijn en er zeker en vast een rol is die aansluit bij jouw interesses en kunnen. Denk maar aan software developer, tester, analist, architect, project manager, data specialist, cyber security specalist, webdesigner, systeembeheerder, … en ga zo maar door. Mogelijkheden genoeg, waar al dan niet een bijhorende opleiding voor bestaat!

Dus moest je graag in IT aan de slag willen: we raden het enkel maar aan! Er zijn tal van carrière mogelijkheden en via een snelle Google search vind je tal van organisaties die opleidingen aanbieden!

Auteur: Xplore Group in samenwerking met Refleqt