Gegarandeerde informatiebeveiliging dankzij ISO 27001

Competence Center nFuse is sinds kort ISO 27001 gecertificeerd met betrekking tot “24/7 Applicatie Managed Services, operationele monitoring (inclusief custom build applicaties) en hosting”. De reden voor de certificering en wat dit verder betekent lees je in deze blog.

Wat?

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm met betrekking tot informatiebeveiliging. In de norm wordt beschreven hoe informatie procesmatig beveiligd kan worden, met als doel vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie.

 

Het behalen van het certificaat toont aan dat je als bedrijf voldoet aan alle gestelde eisen om de veiligheid van klantendata te garanderen. Deze eisen hebben te maken met het vaststellen, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van deze data en dit wordt bijgehouden in het Information Security Management System (ISMS). Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een periodieke risicoanalyse en welke processen wanneer gevolgd moeten worden.

 

Het ISO 27001 certificaat toont met andere woorden aan dat je als bedrijf serieus omgaat met informatiebeveiliging.

NFuse Iso Certificaat

Waarom?

nFuse krijgt steeds vaker de vraag of ze ISO-gecertificeerd zijn. Zij zijn een nichespeler met een unieke dienstverlening, en voor bedrijven is het geen vanzelfsprekendheid om daarin een gecertificeerde partner te vinden.

Met dit certificaat kan nFuse die vraag positief beantwoorden én de garantie geven dat ze voldoen aan de strenge eisen met betrekking tot data en persoonlijke (klant)gegevens. Daarnaast schept het certificaat een vertrouwensband en streven zij zo naar een grotere klanttevredenheid.

 

Het behalen van dit certificaat was een logische stap voor nFuse en iets wat hen verder onderscheidt van de concurrentie. Het sluit ook volledig aan bij wat zij al jaren doen en de processen die zij intern al volgden. Het was nu kwestie van alles te documenteren en te stroomlijnen.

Wat betekent dit voor u?

In een maatschappij waar cybercriminelen steeds creatiever en sneller worden is het van uiterst belang om samen te werken met partners die informatiebeveiliging hoog in het vaandel dragen. Het ISO-certificaat is het gevolg van deze duidelijke aanpak. Als klant kan je erop vertrouwen dat nFuse maatregelen neemt om alle data optimaal te beschermen en de beveiligingsrisico’s te verlagen. Wanneer er zich toch een risico zou voordoen, bestaan er specifieke richtlijnen over hoe de organisatie hiermee omgaat en welke acties ondernomen moeten worden.

Dit certificaat geeft ook de zekerheid dat alle processen en procedures volgens de standaard gevolgd worden en er jaarlijks en driejaarlijks een audit wordt gedaan om dit te blijven garanderen.

 

nFuse zorgt al jaren voor een kwalitatieve, veilige en future proof samenwerking, en ziet dat nu weerspiegeld in dit certificaat.

Auteur: Xplore Group

Ben jij op zoek naar een partner om je IT-omgeving te monitoren?