Ga voor een flitsende carrière als developer bij Xplore Group.

Als developer zijn je carrièremogelijkheden eindeloos. Je interesse kan uitgaan naar frontend, backend of misschien wil je voluit gaan voor fullstack. Je kan je specialiseren in verschillende codetalen zoals Java, Python of PHP of je kan evolueren naar een meer coördinerende rol en een rasechte scrum master worden.

We spraken met Xplorer Dennis, Teamlead en IT-consultant, over zijn ervaringen en het reilen en zeilen onder Xplore Group developers.

Dennis De Reyer – Teamlead en IT-consultant

Ontwikkeling van applicaties op maat

Dennis: “Ons competence center focust op agile software development. We helpen klanten bij applicatieontwikkeling op maat. Dit gaat van nieuwe projecten uitwerken van A-Z tot bestaande oplossingen moderniseren of reeds bestaande processen digitaliseren.”

Meer dan coderen alleen

Over softwareontwikkelaars heerst vaak de misvatting dat ze een hele dag als een robot achter een scherm zitten te coderen en klaar is kees. Niets is minder waar.

Dennis: “Als developer word je bij Xplore Group zo veel mogelijk betrokken bij het hele softwareontwikkelproces. Met het ganse team nemen we bij de klant dagelijks deel aan een stand-up meeting, volgens de agile methodologie.”

Afhankelijk van de status van de sprint zijn er steeds verschillende todo’s. Er worden regelmatig grooming sessions gehouden, demo’s gegeven of retrospective meetings georganiseerd. Met de klant worden er frequent workshops of infosessies gehouden om zaken uit te klaren.

Dennis: “Deze manier van werken geeft een gevoel van betrokkenheid en versterkt het teamgevoel. Iedereen blijft op de hoogte over de status van projecten en de bezigheden van collega’s. Dat werkt stimulerend want je leert van elkaar.”

Remote Samenwerken

Dennis: “Sinds Covid-19 zijn we beter geworden in remote samenwerken. Vergaderen op afstand hadden we vrijwel meteen onder de knie en we raakten er snel aan gewend. De teamgeest behouden ligt moeilijker. Om samen vooruitgang te boeken, doen we bijvoorbeeld vaak aan pair programming, wat onmogelijk werd.”

Dennis: “Gelukkig kwam Jetbrains met een nieuwe plug-in: Code With Me. Een nieuwe tool waarin je een project kan delen en samen in real time aan code werkt. Hoewel ik een gedeeltelijke terugkeer naar kantoor zeker verwelkom, kunnen we nu heel flexibel tewerk gaan.”

Kruisbestuiving van competenties

Bij Xplore Group kom je terecht in een ecosysteem van specialisaties op technologisch vlak. Naargelang het project wordt een ideaal team samengesteld vanuit verschillende competence centers. Zo kom je als jonge developer in contact met allerhande specialisaties en technologieën.

Dennis: “Xplore Group stimuleert het ondernemerschap, maar het is ook geen must. Wil je bijvoorbeeld vooral technisch groeien, kan dat ook. Je krijgt enorm veel vrijheid om het pad te bewandelen dat voor jou het best voelt.”

 

Ben jij een echte code-wizard en ben je op zoek naar een nieuwe of eerste uitdaging?

Neem zeker een kijkje op onze Jobs pagina en wie weet word jij onze nieuwe technology hero.

Auteur: Dennis De Reyer